Regija
FA KITKA IZ ORAOVICE GOSTOVAO U VRBANJI

Cvelfere i Makedonce sprijateljio Facebook
Objavljeno 17. srpnja, 2013.

VRBANJA – KUD Posavac iz Vrbanje njeguje tradiciju svoga mjesta 90 godina. Raspjevani i razigrani Vrbanjci nastupaju u Zagrebu, Đakovu, Vinkovcima, Županji, a kada se sprijatelje - to traje godinama. Tako su prijatelji punih 18 godina s KUU-om Mosor iz Gata kod Omiša, a tri su puta imali susrete u inozemstvu s KUD-om Jonova u Litvi. Nedavno su internetskom društvenom mrežom Facebook Karolina Žaper, voditeljica, i Daniel Čorluka, predsjednik KUD-a Posavac, razmijenili poruke s FA Kitka iz Oraovice u Makedoniji i prošlog tjedna gosti su stigli u Vrbanju.

– Uz potporu Općine Vrbanja, bivših i sadašnjih članova Posavca, uspjeli smo ugostiti prijatelje iz Makedonije. Njihov nastup u Domu kulture privukao je veliki broj ljubitelja glazbe. Dom je bio pun, program izvanredan, bilo je lijepo za oko i uho - rekao nam je predsjednik Čorluka.

KUD Kitka pružio je spektakl za Cvelfere.

– Bili smo u Zagrebu, Sisku, Donjem Miholjcu, ovo gostovanje u Vrbanji i smještaj u obiteljima pokazao je dušu i srce naših domaćina. Hvala im. Naša 34 izvođača predstavila su u cjelovečernjem programu Vrbanjcima makedonski ples, pjesmu i glazbu. Jedva čekamo da nas posjete na našem velikom festivalu u Oraovici - kazao je Dimče Petrov, predsjednik FA Kitka. (S.B.)

Možda ste propustili...

CESTA MAĐARSKA - BELI MANASTIR

Obavljeno približno 50 posto zemljanih radova

IZLOŽBA U KNJIŽNICI U POVODU SVJETSKOG DANA UMJETNOSTI

Blackout poezija - radovi osnovnoškolaca

Najčitanije iz rubrike