Regija
POČELA SEZONA NA OMILJENOJ VUKOVARSKOJ LJETNOJ DESTINACIJI

Vukovarski otok na Dunavu opet pun izletnika
Objavljeno 15. srpnja, 2013.

Visok vodostaj Dunava koji je u lipnju zaprijetio Vukovaru nije ugrozio kupališnu sezonu na Vukovarskoj adi, koja je, ipak, ovaj put, istina, nešto kasnije, počela, na radost brojnih nestrpljivih Vukovaraca. Subotnji dan označio je tako početak vrućeg ljeta na atraktivnoj destinaciji samo nekoliko minuta vožnje čamcem s vukovarske obale.

Otok je već prvog dana ovogodišnje, 7. sezone posjetio velik broj Vukovaraca svih dobi. Do Ade i natrag prevozi pet čamaca Športsko-ribolovne udruge Dunav, čijih je 40-ak članova 15-ak prethodnih dana provodilo marljivo uređujući pješčanu plažu, terene za odbojku na pijesku, sojenicu s osvježavajućim napitcima... Čamci izletnike prevoze s novog pristaništa na bivšem malograničnom prijelazu, kod nebodera Dunav 1 i Dunav 2, gdje je i besplatno parkiralište. Radnim danom voze od 11 do 20 sati, a vikendom kreću u 10 sati. Sve što je potrebno za prijevoz jest uzeti iskaznicu pridruženog člana ŠRU Dunav po cijeni od 35 kuna, koja vrijedi cijelog ljeta. Za djecu su u čamcima obvezni zaštitni prsluci, a na samom izletištu plaža je osigurana za kupače, s ograđenim dijelom, preko kojeg nije sigurno ići, i kolutima za mlađe. Na Vukovarskoj adi uređeni su i prostori za kampiranje, a Ivica Franić – Srna iz spomenute udruge kaže da je zanimanje izletnika veliko, pa dolaze ne samo iz Vukovara nego i iz okolnih slavonskih gradova. Ugodan boravak na dunavskom otoku ne bi trebali ometati ni komarci jer su proteklih dana u više navrata tretirani.S.Butigan

Lani 150 tisuća prijelaza

Iz gradske uprave Vukovara najavili su da će ovoga tjedna biti priređeno i službeno otvorenje sezone na Adi, uz zanimljiv zabavni program. Najavljeno je i da dodatnih sadržaja – poput filmskih projekcija ili ljetne škole stranih jezika – neće nedostajati ni u kasnijim danima ljeta na omiljenom vukovarskom otoku. Inače, otok na Dunavu prijašnjih je ljeta dnevno znao ugostiti više tisuća kupača i izletnika, a u prošloj kupališnoj sezoni zabilježeno je više od 150.000 prijelaza u oba smjera.

Možda ste propustili...

“ANTUN HORVAT” NA NATJECANJU WORLDSKILLS CROATIA 2024.

SSŠ domaćin u disciplini Pekarstvo

DRUGI HUMAITARNI KONCERT POŽEŠKOG TAMBURAŠKOG ORKESTRA

Idemo dalje za Luku

Najčitanije iz rubrike