Regija
ŽUPANJCI UGOSTILI PREDSTAVNIKE HRVATSKE BRATSKE ZAJEDNICE U AMERICI

Ponudili im suvenire, jahanje, domaća jela
Objavljeno 13. srpnja, 2013.

ŽUPANJA - “Ovdje smo kao kod kuće. Radite sve što i mi u Americi. Lijepo nam je i bitno je da tamburaši dugo sviraju”, kazao je u Županji Bernard Luketich, predsjednik Hrvatske bratske zajednice u Americi, kojemu su Grad Županja, Turistička zajednica i brojni tamburaši predvođeni Damirom Bačićem iz Patrije priredili doček i druženje na Lovačkoj kući Lovne udruge Gaj Županja.

- S Damirom dugo surađujemo i zahvaljujući toj suradnji, tamburaši dolaze u Ameriku. Mi smo ovdje mjesec dana, oni će kod nas biti u osmome mjesecu, i to je razmjena dobrih tamburaša iz Kanade, Amerike i Hrvatske - dodao je Luketich.

Dobrodolicu gostima, koji su u dvorištu lovačke kuće mogli razgledati brojne štandove sa slavonskim, autohtonim suvenirima, zlatovezom i šlingom, poželio je i gradonačelnik i saborski zastupnik Davor Miličević.

- Gosti iz Amerike vrlo su zainteresirani za sve što smo ponudili - kazale su članice udruge Etnovezilje iz Gradišta. Članovi Konjogojske udruge Stari graničar Županja nisu imali ni trenutka predaha jer svi su se gosti željeli provozati u zapregama ili okušati u jahanju konja.

- Pripremili smo puno domaće hrane, potrudili smo se biti dobri domaćini - naglasio je Damir Bačić iz Patrije. Uz njega, Šimu Jovanovca, Kristale, Tambura band i brojne druge tamburaške sastave ovo je druženje na otvorenom potrajalo satima, do polaska gostiju za Osijek.

- Ni u Americi danas nije lako, dosta je nezaposlenih. Taj problem imamo svi. Ali treba ostati kod kuće, ne iseljavati se. Imamo slobodnu Hrvatsku, idemo je izgraditi da bude jača i bolja - poručio je Bernard Luketich. Z.Knežević

Možda ste propustili...

SELO PRED IZUMIRANJEM S 23 STANOVNIKA

Asfalt u Kladavac stigao prekasno - ljudi su otišli

OŠ VLADIMIRA NAZORA U ERASMUS+ PROJEKTU

Vinkovački osnovci ugostili španjolske vršnjake

Najčitanije iz rubrike