Regija
NAJBOLJE U HRVATSKOJ U 2013.

Đakovačka ergela druga je
sportska top-destinacija
Objavljeno 9. srpnja, 2013.

Vezani članci

NATJECATELJSKA MANIFESTACIJA “U OTOKU MOBA”

4. smotra radnog slavonskog ruha

ĐAKOVO - Đakovačku ergelu stanovnici Osječko-baranjske županije izabrali su na 2. mjesto u kategoriji sporta u okviru projekta “Najbolje u Hrvatskoj 2013. – Izabrali građani” koje bi najčešće posjetili i preporučili turistima – doznajemo od ravnatelja Ergele Nidala Korabija.

Projekt je nastavak prošlogodišnjeg istraživanja o tome što građani misle da je najbolje u njihovoj županiji. Nominacije su plod zajedničkog rada turističkih zajednica županija i portala Vikendplaner.info, a istraživanje se provodi u suradnji s GFK – međunarodnim centrom za istraživanje tržišta.

- Kako su rezultati nastali glasovima građana, istaknuli bismo da su upravo njihove preporuke što posjetiti u pojedinom kraju od velike važnosti, jer čine orijentir turistima što obići, vidjeti.... - objašnjavaju u spomenutoj agenciji.

Ravnatelj Ergele ne krije zadovoljstvo zbog činjenice da je njihov rad prepoznat, osobito kada je riječ o turizmu, jer to je, kaže, područje u koje će se u ubuduće mnogo ulagati.

- S jedne strane ovo je pokazatelj da interes za Ergelu postoji, u jednu ruku to je i sportski turizam, dok je s druge strane to dobar impuls za budućnost. Svakako, valja istaknuti da je ovdje riječ o onome što građani jedni drugim preporučuju, što daje posebnu vrijednost - kaže Korabi i dodaje:

- Nama je u planu pojačati turizam, intenzivno se javljamo na natječaje i u planu nam je jačanje usluge i infrastrukture u svrhu turizma - ističe Korabi. M. Muškić

Najčitanije iz rubrike