Sport
OSJEČKI BOKSAČI U MAĐARSKOJ

Marijan i Zvonimir istaknuli se pokraj harkanjskih bazena
Objavljeno 9. srpnja, 2013.

HARKANY – Drugi put u Mađarskoj održan je međunarodni turnir Kup Harkany na kojem su nastupila i dvojica mladih članova Boksačkog kluba Osijek. Štoviše, obojica su na ringu, postavljenom tik uz bazene na otvorenom u tom nadaleko poznatom kupalištu, ostavila odličan dojam i to ne samo zbog postignutih pobjeda….

Zanimljivo, Marijan Rajić i Zvonimir Rebolj, obojica juniori u kategoriji do 69 kg, nisu se borili s odgovarajućim suparnicima, ali ih to nije omelo da još jednom dokažu neprijepornu darovitost. Nakon vaganja, naime, na službenom ždrijebu nijedan osječki junior nije bio uspješno uparen, pa je njihov trener Matej Matković pristao da Zvonimir uđe u ring protiv seniora, a Marijanu je pripao desetak kilograma teži boksač!

- Zvonimir je tek ove godine prešao iz kadetske u juniorsku konkurenciju, ali se neustrašivo upustio u meč sa sedam godina starijim mađarskim boksačem Fonai Peterom, opisuje trener Matković. - Zvonimir je tehnički dominirao, pokazao tehničku izvrsnost i raznovrsnost, te stekao nedostižnu prednost pa je pobjeda nad favoriziranim boksačem bila veoma slatka! Marijanu je pripao neusporedivo teži suparnik, a pristao sam da boksa jer sam znao da je apsolutno spreman. Tjelesno dominantnijeg Mađara Norbera Benka naš junior je nadmašio koristeći svoju brzinu i snažnim „presretajućim“ kontraudarcima doveo protivnika na rub knock downa . Mađarski boksač bio je zadovoljan što je dočekao kraj meča na nogama. Zbog sjajne pobjede, Marijanu je na kraju turnira uručen i pehar za najboljeg stranog boksača. S Marijanom i Zvonimirom nosim iz Harkanya lijepe uspomene jer je atmosfera tijekom mečeva bila izvrsna, a ton je davala i nekolicina glasnih Hrvata. D. Kerže

Uspostava boksačke suradnje?

Nakon Kupa Harkany održan je radni ručak na kojem je Lajos Paku, predsjednik Boksačkog saveza Županije Baranya (na čiji su poziv Osječani i nastupili, nap.a.) prenio pozdrave Csizi Petera, dogradonačelnika grada Pečuha, ujedno i predsjednika Odsjeka za sport u Sportskom savezu te mađarske županije.

- Pečuh i Osijek su gradovi prijatelji pa je pečuški dogradonačelnik Csizi izrazio želju da se pojača međugradska sportska suradnja, uputio je pozdrave novom čelništvu Grada Osijeka s nadom da bi se uskoro mogao održati i boksački meč dvaju gradova, a sve radi obostranog razvoja sporta i učvršćivanje prijateljstava, posebice nakon ulaska Hrvatske u EU, prenio je osječki trener Matej Matković. (D.Kž.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana