Regija
PRIZNANJE KOOPERANTIMA PZ-A NAPREDAK

Nagrađeni najbolji ratari i stočari
Objavljeno 9. srpnja, 2013.

ŽUPANJA - Od samog začetka projekta “Kruh naš svagdašnji - žetva i vršidba u prošlosti” Poljoprivredna zadruga Napredak Županja nagrađuje svoje najuspješnije kooperante, ratare i stočare. Tako je bilo i ove godine na Ilijinom i Rezinom stanu u Županji, gdje su nagrađeni Stjepan Brčić iz Vrbanje, koji obrađuje čak 500 hektara, te Antun Jovanovac iz Gradišta, koji obrađuje 51 hektar poljoprivrednih površina.

- Sama ideja o ovome projektu potekla je iz naše zadruge, od pokojnog Stjepana Tucakovića, koji je s direktorom turističke zajednice Mirkom Bačićem sve i pokrenuo. Nama je drago da naša zadruga, koja djeluje više od 60 godina, daje veliki doprinos projektu koji ima hrvatski nivo te koji će, nadamo se, s obzirom na EU, postati i okosnica kontinentalnog turizma ovoga kraja - istaknuo je direktor PZ-a Napredak Županja Marko Bačić.

A uz ratare Brčića i Jovanovca, nagrađeni su i stočari - mljekari: Petar Borilović iz Bošnjaka, koji ima 20 muznih krava, a godišnje proizvede 110.000 litara mlijeka prvog razreda kvalitete, te Ivo Stojanović iz Babine Grede, koji u svojim suvremenim stajama ima čak 100 muznih krava i godišnje proizvede 630.000 litara mlijeka također prvog razreda kvalitete.

Napretkovi kooperanti, uz pehare i priznanja koja su im uručili gradonačelnik Davor Miličević, izaslanik gradonačelnika Zagreba Igor Toljan, dožupan Željko Cirba i predstavnik glavnog pokrovitelja tvrtke Granolio Hrvoje Filipović, nagrađeni su i proizvodnim programom tvrtke Farmos Osijek.

- Zahvaljujemo Farmosu i gospodinu Saši Bojaniću na suradnji i kroz ovaj projekt - naglasili su iz PZ-a Napredak. Z.Knežević

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike