Regija
SANIRAN CIJEVNI PROPUST

Harkanovčanima novi most prema njivama
Objavljeno 7. srpnja, 2013.

HARKANOVCI – Stanovnici Harkanovaca, posebice poljoprivrednici, imaju doista mnogo razloga za zadovoljstvo nakon što im je na mjestu starog napuklog mostića na kanalu Donja Jasenovica, u neposrednoj blizini središta sela, sagrađen odnosno saniran cijevni propust, prilagođen potrebama prijelaza čak i najteže poljoprivredne mehanizacije. Sanirani cijevni propust na kanalu koji Harkanovčani oduvijek znaju kao Jasenovica obišli su i Ivo Crnčan iz Hrvatskih voda, gradonačelnik Valpova Leon Žulj te predsjednik Mjesnog odbora Harkanovci i inicijator projekta, Jozo Piškorjanac.

Govoreći o projektu čiji su izvođači radova bili djelatnici Karašice–Vučice d.d. iz Donjeg Miholjca, a koji su zbog poplava i visokog vodostaja u kanalu bili prisiljeni nešto produžiti radove u odnosu na plan, Crnčan je naglasio kako će ugrađena cijev profila 210 centimetara omogućiti normalan protok vode u ovom važnom kanalu za odvodnju površinskih voda i sprječavanje poplava. Sanacija oštećenog svođenog propusta i djelomično uređenje vodotoka stajala je oko 230.000 kuna, a financirana je iz programa redovnog održavanja voda i vodotoka Hrvatskih voda.

Zadovoljstvo rješavanjem jednog od velikih problema stanovnika Harkanovaca iskazao je i gradonačelnik Valpova Leon Žulj, ustvrdivši da je riječ o rješenju za nekoliko desetljeća budući da je cijevni propust predviđen i za prihvaćanje vrlo teških tereta i svu poljoprivrednu mehanizaciju.

Posebnu zahvalu investitorima i izvoditeljima radova uputio i prvi čovjek MO Harkanovci, Jozo Piškorjanac, koji je istaknuo da se s druge strane kanala nalaze na stotine poljoprivrednih površina zbog čega se upravo ovom dionicom vrlo često prolazilo.

Podsjetimo, prošle jeseni navršilo se punih godinu dana otkako su Harkanovčani doživjeli ozbiljan prometni hendikep – puknuće mosta na glavnom prometnom pravcu prema poljoprivrednim površinama s druge strane rječice Jasenovice. Mostić je bio star gotovo cijelo stoljeće i služio je uglavnom poljoprivrednicima da preko njega brže dolaze do svojih oranica, no u vrijeme kada je građen nije bio predviđen za današnje poljoprivredne strojeve. Zbog puknuća kupole, mještani su više od godinu dana strahovali od moguće tragedije. L. Aničić

Možda ste propustili...

U UTORAK OD 16 DO 18 SATI

Darivanje krvi u OŠ Petrijevci

UDRUGA STANARA ŠOKAČKIH STANOVA

Đeram: Skupština i druženje na stanu

UČENICI INDUSTRIJSKO-OBRTNIČKE ŠKOLE VIROVITICA

Dravskoj priči donirali presadnice cvijeća

Najčitanije iz rubrike