Regija
SLUČAJ VINKOVAČKO KAZALIŠTE

Bivši ravnatelj Zupković oštetio kazalište
u Vinkovcima za približno milijun kuna?
Objavljeno 5. srpnja, 2013.

VINKOVCI/VUKOVAR - Slučaj ravnatelja vinkovačkog Gradskog kazališta “Joza Ivakić” Ivice Zupkovića, koji se još uvijek nalazi u Istražnom zatvoru u Osijeku, dobio je svoj nastavak. Od njegova uhićenja u gradskim se kuloarima moglo čuti raznih priča i poluinformacija oko toga zbog čega je uhićen.

Na osnovi rezultata kriminalističkog istraživanja i posebnog izvješća PU Vukovarsko-srijemske, Županijsko državno odvjetništvo u Vukovaru je naložilo provođenje istrage protiv jedanaestero hrvatskih državljana zbog osnovane sumnje na počinjenje više kaznenih djela zloporabe položaja i ovlasti, poticanja na zloporabu položaja i ovlasti, pomaganja u zloporabi položaja i ovlasti te krivotvorenja službenih isprava.

Postoji osnova sumnje da je Ivica Zupković od 2008. do 2012. godine u namjeri da si pribavi znatnu nepripadnu imovinsku korist; kao jedini ovlaštenik za korištenje poslovne bankarske kartice za plaćanje roba i usluga i podizanje gotovine s računa ustanove, pribavio sebi imovinsku korist od oko najmanje 296.500 kuna. On je u istom razdoblju, u nakani da se okoristi, u više navrata nalagao sastavljanje putnih naloga za službena putovanja koje su bez potrebnih podataka potpisivali djelatnici u svojstvu podnositelja računa, te je na taj način za sebe pribavio najmanje 85.600 kuna. Također, postoji osnovana sumnja da je Zupković zajednički i po prethodnom dogovoru te na traženje ostalih osumnjičenika i osumnjičenica u nakani da sebi i drugima pribavi nepripadnu imovinsku korist u navedenom razdoblju zaključio više ugovora o autorskom radu. Postoji osnova sumnje da je ovakvim postupanjem osumnjičenika javna ustanova oštećena za iznos od najmanje 589.900 kuna.

Devetero osumnjičenih je uhićeno i ispitano, nakon čega je sudac istrage Županijskog suda u Vukovaru po prijedlogu Državnog odvjetništva odredio istražni zatvor protiv Zupkovića zbog opasnosti od ometanja istrage utjecajem na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela, stoji u pripćenju Županijskog državnog odvjetništva u Vukovaru. R.Mesić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike