Regija
NOVI PROJEKTI NA PODRUČJU BELOG MANASTIRA

Stadion i vrtić čekaju otvaranje EU fondova
Objavljeno 4. srpnja, 2013.

BELI MANASTIR - Projektima vrijednim približno 9 milijuna (osiguranih) kuna pohvalili su se jučer na konferenciji za novinare belomanastirski gradski čelnici. Odnose se na nastavak rekonstrukcije središnjeg gradskog trga, liniju za razvrstavanje otpada te nabavu 1.000 kompostera. Na tome, naglasili su gradonačelnik Ivan Doboš i njegovi zamjenici, ne misle stati.

- Nakon razgovora u Hrvatskim vodama, mogu reći da smo pri samom vrhu ljestvice prioriteta za nabavu 15-ak milijuna kuna vrijednog novog pročistača otpadnih voda. Ovaj koji je trenutačno u funkciji, čijim smo radom zadovoljni, na gornjoj je granici iskoristivosti - istaknuo je Doboš, naglasivši kako je Beli Manastir među rijetkim gradovima koji je uspješno iskoristio sve mogućnosti pročistača, nakon čije su ugradnje prestala zagađenja vodotoka i pomori ribe u Karašici.

Tema presice bili su i novi dječji vrtić, odnosno Gradski stadion.

- Sukladno informacijama koje imam, Ministarstvo regionalnog razvoja čeka natječaj u sklopu EIB-a 3, kroz koji bi financiralo gradnju niza dječjih vrtića u RH, među kojima i naš - istaknuo je Doboš, dodavši kako za novi vrtić postoji sva dokumentacija. No, rekao je, prema postojećem projektu, njegova bi gradnja stajala više od 20 milijuna kuna pa ga je potrebno preprojektirati ili graditi po fazama (prvo prostor za jasličnu skupinu i dio vrtića za “višak” djece iz postojeće zgrade).

Kompletna dokumentacija postoji i za stadion, a budući da Grad novca nema, čeka se otvaranje nekih EU fondova, prema kojima bismo nastupili zajedno s mađarskim gradom Mohačem.

- U načelu, s Mohačem je već sve dogovoreno. Oni bi od tih sredstava obnovili svoj, a mi svoj stadion - objasnio je Doboš.

Zbog lošeg punjenja proračuna, rečeno je, vrlo brzo će biti potrebno izraditi rebalans, a dogradonačelnik Marko Bogatić dodao je kako će se maksimalno angažirati na traženju novca u Zagrebu i Bruxellesu.

- Situacija nije dobra, ali ni toliko loša kao u nekim drugim hrvatskim gradovima - ustvrdili su belomanastirski gradski oci. I. Getto

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

CESTA MAĐARSKA - BELI MANASTIR

Obavljeno približno 50 posto zemljanih radova

2

UREĐUJU ZELENE POVRŠINE, POČELA SADNJA CVIJEĆA

Cvjetne će gredice s više od 4000 ljetnica uljepšati grad

3

OPĆISKI PROJEKT U KARANCU

Sanacija Doma kulture stajat će 62 tisuće eura