Osijek
ŽENSKI LIONS KLUB GEA

Od veljače potaknule ili sudjelovale na čak osam humanitarnih akcija
Objavljeno 4. srpnja, 2013.

U samo četiri mjeseca osječki ženski Lions Club Gea sudjelovao je na čak osam humanitarnih akcija ili ih je potaknuo. Riječ je o skupini prijateljica, po struci liječnica, ekonomistica, arhitektica, pravnica, računovotkinja, sportašica, novinarki i drugih, koje su od veljače članice najveće uslužne organizacije na svijetu, Lions club International, s gotovo milijun i 400 tisuća članova u 207 zemalja svijeta.

Najveći dio novca prikupljen prodajom ulaznica i tombola na Charter nightu u Osijeku 'lionsice' su iskoristile za kupnju multiedukativne kocke za djecu iz Udruge obitelji djece s autizomom “Dar“. Također, pomogle su dvama oboljelim članovima Lions cluba, a kupnjom ulaznica za Lipanjsku opernu noć osječkog HNK pomogle su teško oboljeloj petnaestogodišnoj Ana Mariji Relotić. Nadalje, sudjelovale su i u Regati Lions cup - Jedrima protiv droge na Cresu, a timu slijepih masera i maserki iz Udruge slijepih Osječko-baranjske županije darivale su ulje za masažu, platnene podloške i ručnike. Udruzi “Mogu” za terapijsko, športsko i rekreativno jahanje za osobe s posebnim potrebama darovale su lijek za konje, dok su Azilu za pse osječke Udruge pobjeda i Udruzi “Devet života“ osigurale hranu za životinje. “Pomoći zajednici, naš je najvažniji cilj. Vremena su teška i mnogima je nužna pomoć, ali već u prvim mjesecima djelovanja u LC-u uvjerile smo se kako je oko nas mnogo dobrih ljudi koji žele pomoći”, ponosno ističu 'lionsice' kojima nikad ne nedostaje ideja i entuzijazma da akcije provedu. “Okupljati ljude oko dobrih projekata za dobro drugih ono je na čemu ćemo ustrajavati i dalje“, rekla je predsjednica LC Gea Marinela Rosso te uz osmijeh najavila kako će članice novac nastaviti prikupljati različitim akcijama, od organiziranja humanitarnih projekata do čišćenja, šivanja i pjevanja. S. Cvetko

Imaju i zbor

Svih dvadeset članica LC Gea pjeva u istoimenom zboru, a pod ravnanjem prof. Nives Boras i uz klavirsku pratnju prof. Domagoja Jukića održale su već nekoliko nastupa.

Možda ste propustili...

DUBRAVKA BIUK. V.D. PREDSTOJNICE KLINIKE ZA OČNE BOLESTI KBC-A OSIJEK

Uložili smo puno truda kako bismo čekanje na operaciju mrene skratili na 180 dana

GRAD OSIJEK I HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU

Zajedno u obnovi zgrade HNK-a

Najčitanije iz rubrike