Mozaik
VJENČANJE OLGE I BOJANA ŠOBERA

Ljubav koja se rodila u Osijeku
Objavljeno 3. srpnja, 2013.
U Osijeku je u operi Nikola Šubić Zrinski ona glumila njegovu kćer

Život opernih pjevača Olge i Bojana Šobera obilježile su daske što život znače, a u skladu s tim glasila je i pozivnica za njihovo crkveno vjenčanje odnosno obnavljanje bračnih zavjeta koje je bilo u opatijskoj crkvici sv. Jakova.

"U predstavi "Naše vjenčanje" u ulozi mladenke glavnu ulogu tumači Olga Šober dok u ulozi mladoženje nastupa Bojan Šober, prema vlastitom scenariju i u vlastitoj režiji, a na opće zadovoljstvo rodbine i prijatelja," glasi dio teksta originalne pozivnice. Kako za ovu premijeru reprize neće biti sa Šoberovima smo proveli jedno poslijepodne uoči za njih jako važnog dana u životu, na koji su morali čekati čak 11 godina da Bojan dobije crkveni razvod.

- Iza sebe imamo 25 godina braka - kazala je na samom početku razgovora o svojoj ljubavnoj priči gospođa Šober te nastavila: “Ovo je obnavljanje bračnih zavjeta civilnog braka. U brojnim intervjuima kad god bi me pitali što još želim ostvariti u životu rekla bih da imam još jednu veliku želju, a to je da se vjenčamo u crkvi, da me Bojan konačno odvede pred oltar. Prije dvije godine na Božić ispod bora sam dobila kuvertu u kojoj je bila potvrda od Vatikana da je Bojanov prethodni crkveni brak poništen. Evo, sad smo konačno uspjeli sve organizirati. Nije jednostavno okupiti naše tri kćeri i brojnu rodbinu. Kum je Njujorčanin, detektiv i bivši predsjednik Lions kluba Al Brandell, a kuma je moja dobra prijateljica još iz studentskih dana Snježana Rucner”, poznata violončelistica i mama Ane Rucner.

Detalje o tome tko se sve našao na njihovoj listi VIP gostiju otkrio nam je Bojan Šober:

- Osim rodbine pozvali smo prijatelje uz koje smo vezani, njih stotinjak, između ostalih: Mario i Sanja Zambelli, gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić, intendantica Zagrebačkog HNK Ana Lederer, riječkog HNK Nada Matošević, Darko Gašparović, monsinjor Linić, časna sestra Regina, Leonora Surian sa svojom malom slatkom princezom Elenom i drugi. Giorgio Surian je, nažalost, bio spriječen, boravi u Dubrovniku gdje radi predstavu "Cosí fan tutte". Ljudi iz svijeta iz kojeg mi potječemo. - priča Šober.

Ostvarenje sna

- Prijatelji me često pitaju zašto obnavljamo bračne zavjete. Na to im samo odgovorim da smo dugo čekali taj čin jer je trebalo uskladiti termin s poslovnim obvezama naših triju kćeri. Karolina živi u Madridu, Stefanie je trenutačno u Turskoj, a Kristina u Rijeci.

S obzirom na to da je Bojan rekao da je ovo crkveno vjenčanje ostvarenje Olginog sna pitali smo gospođu Šober kako je sve počelo.

- Naša ljubav traje intenzivno već 25 godina, a osjećam se kao da sam svih tih godina u jednom prekrasnom snu. Ostvarile su se sve moje želje pa eto i ova. Kako je sve počelo? Naša se ljubav rodila u glazbi, naime glazba nas je spojila. Sreli smo se u Osijeku dok smo radili Zrinskog, ja sam tada igrala njegovu kćer. Zaljubili smo se, a prije braka hodali smo godinu dana. Moj muž mi uvijek apostrofira da je, čim me je vidio, znao da ću biti njegova supruga. Svojoj je sestrični u telefonskom razgovoru nakon dva dana poznanstva rekao kako je upoznao svoju buduću ženu. Osvojio me prije svega svojom jednostavnošću. Tada je već slovio za umjetnika. Taj naš susret u kazalištu bio je sudbonosan i započeli smo našu bračnu avanturu. Zaprosio me na plaži u Baški. Kleknuo je i rekao mi je da je pronašao ljubav svog života i da li ja to želim podijeliti s njim. I tako je već 25 godina - ispričala je gospođa Šober, a sve je potvrdio njen suprug.

Najveći papučar na svijetu

- Odmah sam znao da je ona - ona prava. Najprije smo pjevali probu zajedno, a drugi dan je Olga priredila druženje ekipe kod sebe doma. Iste večeri mi je "uvalila" da perem posuđe, na što sam rekao da ne perem posuđe nego ga brišem. Kad sam, pak, nazvao sestričnu i rekao joj da sam našao ženu svog života, svoju buduću suprugu, svašta mi je izdijelila, to nije za novine. Međutim, godinu dana kasnije Olgica je postala moja supruga. Doselila je u Rijeku i još uvijek smo zajedno. Obnova bračnih zavjeta i vjenčanje u crkvi je i moja želja jer sve ono što ona želi želim i ja. Mislim da je to jako lijep čin posebno u ova vremena kad mnogi sumnjaju u instituciju braka - kazao je gospodin Bojan koji iza sebe ima još jedan brak.

- Jednom davno, nakon što sam ocu rekao da se prvi put ženim pitao me što osjećam za tu osobu. Odgovorio sam mu da je volim, a on mi je odgovorio kako se nadao da ću mu reći da je poštujem. Ako poštuješ svog bračnog druga, onda vam neće pasti na pamet neke stvari jer zbog poštovanja prema toj osobi nećete skrenuti s puta. Pritom ne mislim na prijevaru samo u fizičkom smislu. Volim reći da sam najveći papučar na svijetu i najarogantniji dosadni muškarac ako treba. U obitelji sam uvijek bio okružen ženama, imam i tri kćeri tako da se čak mogu drznuti i reći da čak malo razumijem žene, s naglaskom na ono malo. Naravno, za ljubav treba dvoje i međusobno poštovanje. Bez toga nema sreće. To je tajna uspješne ljubavi, veze i braka. Našim kćerima je to svojevrsni teret jer smo uzor koji one traže u svojim vezama. Meni je sasvim normalno da se moja supruga i ja držimo za ruke dok se šećemo kao i na početku naše veze. Za mene vrijeme kao da je stalo. Nadam se da će i one pronaći svog muškarca i imati lijep odnos kao što ga mi imamo - govori Šober koji nam je otkrio čime ga je supruga osvojila.

- Nakon što sam je već zaprosio rekao sam joj kako uz nju osjećam spokoj. Naš je život prepun obveza, stresa, odgovornosti na pozornici, a njen pogled preplašene srne me umiruje. Time me je osvojila. Znam da to zvuči smiješno, poglavito kad se bude čitalo u novinama, ali važno mi je ono što mi pruža spokoj u duši - iskren je Šober koji ju je osvajao bombonijerama i buketima ruža.

- Odgajan sam u Italiji gdje sam studirao i znam kako se osvajaju žene. Prvi put kad sam došao kod nje donio sam joj golemi buket ruža, a tako sam nastavio i kasnije. Vodio je na romantične večere... Za naše prvo Valentinovo poklonio sam joj golemo srce s rukicama na kojem je pisalo - Ti amo cosí tanto! U međuvremenu, otkrili smo da dijelimo iste hobije, iste svjetonazore, da imamo iste želje... Važno nam je samo da budemo sretni i mislim da smo u tome uspjeli. Jedino što nisam mogao podnijeti je to što me željela staviti na dijetu. Počeo je nesporazum koji smo, srećom, riješili, ispričao nam je na kraju Šober koji će sa suprugom na medeni mjesec otići u Hamburg, na konvenciju Lions cluba.

Sandy URAN
Vjenčanica i prstenje

Vjenčanica Olge Šober je iz Velike Britanije.

- Onog trena kad smo krenuli planirati vjenčanje, ženski dio obitelji odmah je krenuo birati vjenčanicu. Budući da moje kćeri često borave u Engleskoj jer su im dečki Englezi, igrom slučaja meni se svidjela haljina engleskoga kreatora. Odlučile su me iznenaditi i kupile mi haljinu koju sam poželjela, a čiji je dizajner Jade Daniels - pohvalila se Olga čiji je novi vjenčani prsten izrađen od tri vrste zlata. Njen je suprug kazao kako ona definitivno zaslužuje bijelu vjenčanicu te da nije nesreća ako mladoženja vidi vjenčanicu prije vjenčanja.

- Vidio sam vjenčanicu, a zajedno smo birali i vjenčanicu za naše prvo, civilno vjenčanje. Naš je brak opstao tako da svim budućim mladencima savjetujem da bez straha zajedno biraju vjenčanicu - poručio je Šober.

ZA LJUBAV TREBA DVOJE I MEĐUSOBNO POŠTOVANJE. BEZ TOGA NEMA SREĆE, KAŽE BOJAN

Možda ste propustili...

JUBILARNO PRVENSTVO HRVATSKE U MJEŠOVITIM KVIZ PAROVIMA

Lovce iz “Potjere” pobijedio mladi par

DARUVARSKI BEND NASTUPA NA ZAGREBAČKOM FESTIVALU

COTA G4 predstavila spot za novu pjesmu “Daj mi znak”

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U ORGANIZACIJI ZAKLADE “HRVATSKA ZA DJECU”

Maturanti iz domova zasjali na posebnoj modnoj reviji

2

NOVI SPIN NA HOROR PROŽET CRNIM HUMOROM

“Abigail” u kinima: Otkačena zabava puna krvave akcije

3

HELIKOPTER ZA POVIJEST

Posljednja poruka Ingenuityja, kraj leta iznad Marsa