Regija
DESETI ĐAKOVAČKI ETNO-FILM FESTIVAL

"Ljetu s Antonom" pripalo Zlatno srce Slavonije
Objavljeno 2. srpnja, 2013.

ĐAKOVO – U okviru Đakovačkih rezova dodjelom Zlatnog srca Slavonije završen 10. Međunarodni etno-film festival Srce Slavonije. Žiri u sastavu dr.sc. Tanja Bukovčan, predsjednica žirija, voditeljica Odsjeka etnologije i kulturne antropologije Filozofskog fakulteta u Zagrebu, Željko Zima, producent i redatelj i Aleksandar Muharemović, autor brojnih nagrađivanih filmova, dodijelio je nagrade u kategoriji Zlatno, Srebrno i Brončano srce Slavonije te Posebno srce Slavonije i četiri pohvale.

Zlatno srce osvojila je priča o ruskom dječaku “Ljeto s Antonom” redateljice Jasne Krajinovič iz 2012. godine. Srebrno srce Slavonije osvojio je nizozemski film “Framing the other” iz 2011. godine redatelja Ilja Kok i Willem Timmers. Brončano srce osvojila je redateljica Željka Kovačević s filmom “Kust un bareč” iz 2013. godine. Posebno Srce Slavonije osvojio je domaći film “Macko”, redatelja Davora Borića iz 2013. godine.

Zbog velike kvalitete filmova žiri je odlučio dodijeliti i četiri pohvale i to filmu “Žetva u Crkvarima” iz 2012. godine redatelja Ive Kuzmanića, filmovima “Kries 50:50” i “Razarajući Afion”, redatelja Marka Dimića, oba filma iz 2012. godine i belgijskom filmu “Cestovni Pigmeji”, redatelja Makie Devuyst i Alain Lemattre snimljenog 2012. godine. Maja Muškić

Možda ste propustili...

DRUGU GODINU DODJELJIVANI CERTIFIKATI

Potvrda kvalitete za 12 OPG-ovaca

AKCIJA DOBROVOLJNOG DARIVANJA KRVI

Ivan Bosilj stoti put darovao krv

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RADOVI NA DC55 PRI KRAJU

Vozači tvrde da je cesta
znatno uža nego prije

2

POVUČENA ODLUKA O ZADUŽENJU

Dva vijećnika HDZ-a
priklonila su se oporbi

3

DONACIJSKA AKCIJA POČINJE KONCERTOM TAMBURAŠKIH SASTAVA

Petrovići će imati novu kuću