Magazin
RAZGOVOR: VLADIMIR ŠIŠLJAGIĆ

Jasno je da Osijekom sada vlada interesna koalicija
Objavljeno 29. lipnja, 2013.

Kao predsjednik HDSSB-a, koji je nakon izbora najveća oporbena stranka u Gradu Osijeku, kako komentirate posljednja događanja oko postavljanja novih članova nadzornih odbora i direktora gradskih tvrtki?

- Želim samo reći kako ta događanja i 'rošade' koje se događaju preko noći samo potvrđuju ono što mi tvrdimo od početka: Osijekom nakon lokalnih izbora vlada isključivo interesna koalicija, koja međusobno nema nikakve zajedničke ideje ni poveznice, osim da bude protiv HDSSB-a i radi isključivo u svoju korist. Najgore je u svemu tome što ovi potezi dokazuju kako oni nemaju kvalitetni kadar, već se radi samo o zadovoljavanju uskih stranačkih ili političkih interesa, bez gledanja tko je stručan ili sposoban. Osuđujemo takvo ponašanje, ali upozoravamo kako je ovaj primjer još jednom potvrdio da postoji suradnja između HDZ-a i SDP-a, premda se to skriva.

U srijedu je održana konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća, u kojoj je upravljanje preuzela koalicija sastavljena od čak osam opcija. Što kažete na to?

- To samo potvrđuje ono što sam već rekao. Izvan tih 'igara' ostali su samo HDSSB, Zeleni Hrvatske i HSP dr. Ante Starčević, a u cijelu priču ipak je ušao i tobože nezavisni vijećnik Miroslav Šimić sa svojim GOGO-om, iako su glumili da su kao nečim nezadovoljni i da se neće uključivati u te stvari. Sve govori činjenica da je predsjednik GV-a postao Anto Đapić, koji nije dobio legitimitet, odnosno ni približno dovoljno glasova birača na izborima, a k tome nikako ne može nikome biti moralna vertikala. Na to je HDSSB upozoravao još kada smo 2007. s njim raskidali koaliciju zbog famozne dvorane Gradski vrt.

Na prvoj sjednici ipak nije uspjelo konstituiranje Skupštine Osječko-baranjske županije. Što mislite, kao predsjednik HDSSB-a i osječko-baranjski župan, hoćete li na kraju uspjeti u tome i kada?

- Vjerujem da hoćemo, nadam se već na idućoj sjednici. Naime, naša koalicija HDSSB-Zeleni Hrvatske na lokalnim izborima zaslužila je 24 od ukupno 55 vijećničkih mjesta i smatram kako imamo legitimitet sastaviti većinu u Skupštini. Nadam se da će tako i biti na dobrobit svih građana Županije i da ćemo konačno početi raditi, odnosno da se neće opet pribjegavati nekim neprirodnim koalicijama, kojima je jedini cilj biti protiv nas.(T. Levak)

Najčitanije iz rubrike