Dome slatki dome

UGODNIJI BORAVAK U VRTU
Ukrasne pergole
Objavljeno 27. lipnja, 2013.
JOŠ VIJESTI

NEKOLIKO PRAVILA ZA UREĐENJE ZELENOG KUTKA

Balkon kao botanički raj

4. MEMORIJAL “DAVOR MIKULIĆ“ U BIZOVAČKIM TOPLICAMA

Specijalna izložba njemačkih ovčara - Hondo najljepši pas izložbe

FUNKCIONALNI UKRAS U VRTU

Staza nije samo mjesto za hodanje

Boravak u vrtu ili na terasi tijekom ljetnih mjeseci bit će mnogo ugodniji uz pergole ili drvene nadstrešnice. Bez obzira na to za koju se varijantu odlučite, pergola je lijep ukras.

Na manjem platou postavite drvene stupove i ukrasne letvice. Drvene grede pergole profilirajte na krajevima da dobijete zanimljivu formu. Ako se odlučite za zelene i smeđe tonove, stopit će se s okolnim ambijentom.

Ako želite naglasiti svoju vrtnu kreaciju, onda drvenu nadstrešnicu izvedite u bijeloj boji. Osim poprečnih greda, profilirajte i vitke stupove.

Uz zavjese veselih tonova imat ćete prelijepo rješenje!

Dašak ljeta na moru možete unijeti u svoju okolicu i tako da dio vrta natkrijete s rijetko postavljenim nosačima i letvama. Iskoristite obilje zelenila i pustite ga preko nadstrešnice.

Uživanje u popodnevnom ručku bit će osobito u ugodnoj atmosferi ako vas od sunca zaklanja nadstrešnica. Za manju pergolu ne treba vam puno mjesta. I jedan dio vrta bit će zanimljiv s kombinacijom gusto poredanih letvica na zidu i krovnih nosača. Bijeli tonovi odlično će se uklopiti sa zelenilom okolice.

Kut terase uvijek možete oplemeniti i manjom pergolom, koja će učiniti da se osjećate ugodnije. Sve ukrasite većim posudama s cvijećem i imat ćete lijepu vizualnu barijeru prema okolici i divan kutak za uživanje.(Z.Z.)

NAJČITANIJE IZ RUBRIKE
DanasTjedan danaMjesec dana

MIROSLAV KOS, UZGAJIVAČ MALIH ŽIVOTINJA IZ PETLOVCA

Brame se drže za ukras, a uzgoj je izazov

FUNKCIONALNI UKRAS U VRTU

Staza nije samo mjesto za hodanje

NEKOLIKO PRAVILA ZA UREĐENJE ZELENOG KUTKA

Balkon kao botanički raj

Što su vaši prijatelji čitali na Glasu