Osijek
NAPREDUJU RADOVI U VIŠNJEVCU

Nazire se budući izgled glavne višnjevačke ulice
Objavljeno 20. lipnja, 2013.

Izlivena armiranobetonska ploča u dužini od 1.300 metra daje prve konkretne naznake budućeg izgleda glavne višnjevačke ulice. To je, naime, nosivi sloj tramvajske pruge koja će od kraja osječke Strossmayerove ulice nastavno ići do sredine Višnjevca u ukupnog dužini od 2,4 kilometara, sve do Školske ulice .

Nakon što su zimus krenuli s radovima rušenja i vađenja platana, te je u jednom trenutku ova ulica zbog golemih rupa izazvanih vađenjem njihova korijenja izgledala posve apokaliptično, sada koji mjesec kasnije posve drugačija, znatno bolja situacija. Duž cijele lokacije istovremeno se polaže kanalizacija, s lijeve i desne strane uređuju se pješački nogostupi - na njima ostaje tek “izliti” završni sloj. Na vidjelo je izišla i, Višnjevcu nužno potrebna, biciklistička staza.

Većina radova sada se premješta na ulazni dio Višnjevca, sadašnjem okretištu tramvaja. Iz tih razloga na djelu je i nova privremena prometna regulacija, naime ne može se više iz osječke Strossmayerove ulaziti u Višnjevac.

- U tom dijelu pred nama je i gradnja dvaju planiranih kružnih tokova, prvi će u operativu kružni tok između višnjevačkih ulica Kralja Tomislava i Strossmayerove - izvještava Davor Vić, voditelj gradilišta na kojemu je Gradnja nositelj radova. Vić vješto korodinira između radova koje na gradilištu obavljaju i ekipe iz Vodovodove radna jedinice Kanalizacija, te HEP-ovi ODS i Plin.

- U realizaciji radova imamo nekoliko dana prednosti u odnosu na planiranu dinamiku radova - zaključio je Vić. D. Kuštro

Duž cijele lokacije se polaže kanalizacija, a s obje strane uređuju se pješački nogostupi

Možda ste propustili...