Sport
ATP TURNIR - VEGETA CROATIA OPEN U UMAGU

Gasquet se dolazi uvjeriti je li u Umagu dosita lijepo kako svi pričaju
Objavljeno 18. lipnja, 2013.

Vezani članci

MEĐUGORSKI TENISAČ BEZ NASLOVA U QUEEN'SU

Andy Murray ponovno prejak za Marina Čilića

CASTING ZA HOSTESE CROATIA OPENA

Umag je nazamisliv bez lijepih Slavonki

ATP U UMAGU

Božičković opet složio impresivnu listu

ZAGREB - Novo izdanje ATP turnira Vegeta Croatia Open ovoga će ljeta ponuditi još jedan vrhunski teniski doživljaj. Naime, u Umag stiže prošlogodišnji pobjednik Marin Čilić, deveti igrač svijeta Richard Gasquet, Aleksandr Dolgopolov, Gael Monfils i još niz sjajnih igrača.

- Naš cilj je bio da okupimo one koji su prijašnjih godina ostavili trag u Umagu, kao i jaka teniska imena. Vjerujem da smo u tome uspjeli - istaknuo je direktor turnira Vanja Božičković na prigodnoj konferenciji za novinare održanoj ovog ponedjeljka u zagrebačkom hotelu Esplanade.

Pored njega, predstavnicima medija su se obratili ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović, ministar turizma Darko Lorencin, gradonačelnik Umaga Vili Bassanese i predsjednik Uprave Podravke Zvonimir Mršić. Svi oni su s pravom uvjereni da će 24. izdanje Umaga ponuditi nezaboravan teniski doživljaj, od 18. do 28. srpnja.

Čilić prva zvijezda

- Velika je stvar što smo lani imali pobjednika iz Hrvatske nakon 22 godine čekanja. Vjerujem da svi još uvijek pamtimo finale u kojem je Marin Čilić pobijedio Marcela Granollersa. Kada govorimo o prošloj godini, smatram da je jednako važno podsjetiti da smo u polufinalnim mečevima imali prva četiri nositelja - dodao je Božičković.

Trenutačno najbolji hrvatski tenisač definitivno će biti glavna zvijezda Umaga. No, više je nego jasno da će put do obrane naslova pobjednika biti vrlo zahtjevan. Naime, Gasquet stiže s visoko postavljenim ambicijama, nakon što je osvojio turnire u Dohi i Montpellieru.

- Moj trener Riccardo, koji je radio i s Ivanom Ljubičićem, već godinama mi govori mnogo lijepih stvari o Umagu pa sam uvijek želio doći i sam se uvjeriti u to. Umalo sam došao prošle godine, ali, na žalost, u tome nisam uspio. Za mene je veliko zadovoljstvo, ali i odgovornost igrati ove godine u Umagu - poručio je Gasquet preko organizatora Umaga.

Uz njega, u uski krug favorita pripada i Dolgopolov, koji je osvojio turnir prije dvije godine. Ljubav između njega i Umaga plamti punom snagom.

- Dolgopolov je lani osvojio turnir iz serije ATP 500 u Washingtonu. Ove godine tamo se igra u tjednu iza našeg turnira, ali on je odlučio da neće braniti te bodove, jer želi doći u Umag - otkrio je Božičković, dodavši da je snimka Dolgopolovljeve izvedbe hita "I love the way you lie", na pozornici u Umagu obišla cijeli svijet.

Monfilsov povratak

Nikako ne treba zaboraviti ni na nekadašnjeg člana uglednog društva desetorice najboljih tenisača na svijetu, Gaëla Monfilsa. Tamnoputi Francuz uspješno se vraća u vrh, a Umag vidi kao jednu od ključnih stepenica na tom putu.

- Ovo je važna godina za mene, jer u njoj želim prevladati sve svoje dosadašnje probleme. Želim se vratiti jači nego ikada i nastaviti graditi karijeru s još boljim rezultatima. Umag će mi dati priliku i da snimim još koji dobar kadar za svoju videoprodukciju koju sam pokrenuo u Parizu - poručio je Monfils organizatorima.

Na listi igrača koji bi mogli ostaviti trag u Umagu nalaze se Jerzy Janowicz, Fernando Verdasco, Andreas Seppi, Fabio Fognini, Tommy Robredo, Viktor Troicki, Florian Mayer, Albert Montanes, Horacio Zeballos i Dimitrij Tursunov.

- Zahvaljujući ATP turniru, Umag je postao prepoznatljiva teniska destinacija, kao i cijela Istra. U pitanju je cjelovito strukturirani sportsko-turistički proizvod koji stalnim inovacijama pridonosi izgradnji Umaga kao centra vrhunskog sporta, vrhunske hrane i vrhunskog turizma. U strategiji razvoja turizma do 2020. detektirali smo sportski turizam kao jedan od top deset turističkih proizvoda koje želimo razvijati kako bismo kao zemlja bili još konkurentniji, što je naš osnovni cilj - zaključio je Lorencin. D. Petrović

Zabava zajamčena

Pored vrhunskog tenisa, Umag će i ove godine ponuditi niz popratnih sadržaja za svačiji ukus. Za početak, četvrtu godinu u nizu bit će održan Istria Gourmet Festival. Samo ime dovoljno jasno govori da će ljubitelji kvalitetne hrane doći na svoje.

Zatim, organizatori su osmisli i ATP Party Nights, odnosno koncerte na kojima će nastupiti Tony Cetinski, Gabrielle i Thomas Gold. Povrh toga, ove je godine na rasporedu prvo izdanje ATP Unplugged večeri, koja će okupiti hrvatske glazbene zvijezde poput Urbana, Franke Batelić i hip hop grupe Elemental.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike