Osijek
STUDENTSKI CENTAR RASPISAO NATJEČAJ

Dva studentska doma nude smještaj za 693 studenta
Objavljeno 18. lipnja, 2013.

Gotovo 700 ležaja u oba osječka studentska doma – novom u Ulici Petra Svačića i starom u Ulici Ivana Gorana Kovačića – od jučer je predmetom natječaja za ostvarivanje prava studenata na smještaj i raspodjelu mjesta u studentskim domovima, koje je raspisao Studentski centar.

Kako ističe Tomislav Ravlić, voditelj PJ Smještaj studenata u STUC-u, zainteresirani studenti mogu se prijaviti za 693 mjesta – 437 u novom i 256 u starom domu. "U novom domu, gdje mjesečni smještaj stoji 420 kuna, ostavljeno je još 21 mjesto za različite potrebe. Petnaest će mjesta pripasti studentima koji će tijekom iduće akademske 2013./2014. godine u Osijek doći na nekoliko mjeseci u sklopu međunarodne Erasmus razmjene, pet mjesta pripada Matici iseljenika Hrvatske, a šest je ostavljeno za potrebe Ministarstva znanosti i obrazovanja. Još pet mjesta pripada Ministarstvu u starom domu, koji ima gotovo upola manji kapacitet od novoga, a u njemu se smještaj mjesečno plaća 210 kuna", nabraja Ravlić.

Natječaj traje do 17. srpnja, a pravo sudjelovanja imaju svi sadašnji redoviti studenti, te oni koji će upisati prvu godinu studija u predstojećoj akademskoj 2013./2014. godini – sveučilišnih i stručnih studija na osječkom Sveučilištu, osim onih koji imaju mjesto prebivališta u Osijeku. Svi potrebni obrasci mogu se pronaći na službenoj web stranici www.stucos.hr, a uz pripadajuću dokumentaciju predaju se u željene domove do navedenog datuma. Rezultati natječaja bit će objavljeni najkasnije deset dana od njegovog zaključivanja, a u STUC-u ponovno očekuju višestruko veći broj prijava od broja mjesta. Oni koji ne uspiju dobiti smještaj u domu, a žele jeftiniji smještaj, mogu se nakon toga ujesen prijaviti za subvenciju za privatni smještaj u iznosu od 147 kuna mjesečno. T. Levak

Možda ste propustili...

PRIJE LJETNE STANKE SASTAJU SE I GRADSKI I ŽUPANIJSKI VIJEĆNICI

Gradsko vijeće u utorak, Skupština OBŽ-a u srijedu

Najčitanije iz rubrike