Osijek
HOĆE LI SE ITKO OD RADNIKA VRATITI NA POSAO?

197 otkaza u MK Slavoniji
Objavljeno 18. lipnja, 2013.
Započinje inventura i analiza mogućeg nastavka proizvodnje

Stečajno vijeće Trgovačkog suda u Osijeku 14. lipnja na ročištu pod predsjedanjam suca, dr. Viktora Palića, a na prijedlog skupine radnika, odnosno sindikata tvrtke, otvorilo je stečajni postupak nad dužnikom Slavonijom MK Osijek d.d. s danom 17. lipnja.

Prethodno je za otvaranje stečajnog postupka utvrđeno postojanje stečajnih razloga - velika nelikvidnost i prezaduženost. Uvid u dokumentaciju pokazao je da su dugovi dužnika veći od vrijednosti njegove imovine. Stečajnom upraviteljicom imenovana je Blanka Gambiraža, koja je jučer počela ispitivati mogućnost daljnjeg rada tvrtke, s preporukom Suda da se na radnim mjestima zadrži što veći broj uposlenika.

Kako saznajemo od stečajne upraviteljice, svi radnici, njih 197, jučer su nastavili proizvodnju prema ranije sklopljenim ugovorima s inozemnim poslovnim partnerima, no svima njima, zajedno s članovima Uprave, ovih će dana biti uručeni otkazi ugovora o radu s jednomjesečnim otkaznim rokom, sukladno Stečajnom zakonu.

- Odmah počinjemo i s temeljitom inventurom, odnosno popisom svih sredstava i robe u tvrtki, te analizom mogućeg nastavka proizvodnje za stečajnog postupka, s tim da se pri tome u poslovanju više neće moći stvarati novi gubici. Pritom ćemo utvrditi i postoji li strateški partner, odnosno ulagač u Slavoniju MK, i na kraju donijeti odluku kako će stečajni postupak nakon toga biti nastavljen, kaže stečajna upraviteljica Blanka Gambiraža. Već ranije najavljeno je da će iz raspoloživih financijskih sredstava na račun Slavonije MK radnicima, koji na to imaju pravo, biti isplaćeni dvomjesečni troškovi prijevoza na posao, a zaostale plaće u aranžmanu s Agencijom za osiguranje radničkih potraživanja.

Nikola VUKADINOVIĆ

197

radnika u Slavoniji MK dobit će otkaz ugovora u radu

Počela je temeljita inventura, odnosno popis svih sredstava i robe u tvrtki, te analiza mogućeg nastavka proizvodnje za stečajnog postupka

Poziv za prijavu tražbina

Trgovački sud u Osijeku pozvao je vjerovnike i razlučne vjerovnike Slavonije MK da u roku od 30 dana od isteka osam dana od dana objave oglasa o otvaranju stečajnog postupka u Narodnim novinama RH prijave svoje tražbine i razlučna prava stečajnoj upraviteljici na adresu Bakarska ulica 42, Osijek, sukladno odredbama Stečajnog zakona. Ujedno, pozvani su dužnikovi dužnici da svoje obveze izmire bez odgode. Ispitno ročište po prijavljenim tražbinama održat će se 10. rujna. Istog će se dana održati i izvještajno ročište na kojem će se, na temelju izvješća stečajnog upravitelja, odlučiti o daljnjem tijeku stečajnog postupka.

Možda ste propustili...

NA DAN PARLAMENTARNIH IZBORA

Trgovine koje rade 17. travnja

PTF: OKRUGLI STOL ŽITARICE BEZ GLUTENA

Mnogi ne znaju da boluju od celijakije

FAKULTET PRIMIJENJENE MATEMATIKE

Diploma koja jamči brz nalazak posla

Najčitanije iz rubrike