Osijek
ODBOR ZA RAZVOJ, INVESTICIJE I ZAPOŠLJAVANJE

Novoosnovani odbor će procjenjivati rad gradskih tvrtki
Objavljeno 18. lipnja, 2013.

Gradska uprava osnovala je te jučer predstavila Odbor za razvoj, investicije i zapošljavanje, čiji je cilj osmišljavanje gospodarskog razvoja grada. Odbor ima 13 članova, na čelu s prof. dr. Nedjeljkom Bosancem, redovitim profesorom na Katedri gospodarskih znanosti Pravnog fakulteta.

“Budući da je osnivanje ovog odbora naša prva odluka, želimo građanima poručiti da je upravo ovo glavna problematika kojom se želimo baviti. U Odboru će biti predstavnici svih lista koje su me podržale na izborima”, objasnio je gradonačelnik Ivica Vrkić. Kaže kako je cilj staviti na stol sve strategije iznesene u kampanji, te procijeniti kojim projektima dati prednost i kako ih razraditi. “Odbor će biti savjetodavan, a procjenjivat će i rad gradskih tvrtki i na osnovi toga donosit ćemo odluke kako će raditi i jesu li na razini naših očekivanja. Gradska ćemo poduzeća smatrati uspješnima tek onda ako to osjeti i krajnji potrošač, a ne da se iskazuje da poduzeće ima dobit. Ovih ćemo dana početi i raspisivanje natječaja za nove pročelnike, jer se od mene i očekuju promjene u kadrovskom smislu. Kada to posložimo, imat ćemo Odbor koji će raditi svoje, ali i Ured za gospodarstvo koji će operacionalizirati ono što on strateški određuje”, pojasnio je Vrkić.

Bosanac je najavio reviziju svih gradskih poduzeća kako bi se vidjelo gdje i kakve investicije treba tražiti prema budućem “Stop-start” modelu. Za potpredsjednika Odbora izabran je Alen Varenina, direktor Karoline, a članovi su još prof. Ninoslav Novak, Verica Jovanovski, Anto Đapić, Zoran Mlinarević, Zvonko Erak, Bruno Dernaj, Drago Šerić, Miro Vanek, Jasna Mojzišek, Branko Bogdanović i Danijel Ilić. N. Z. Eberhard

Najčitanije iz rubrike