Sport
MEĐUGORSKI TENISAČ BEZ NASLOVA U QUEEN'SU

Andy Murray ponovno prejak za Marina Čilića
Objavljeno 17. lipnja, 2013.

Vezani članci

ATP U UMAGU

Božičković opet složio impresivnu listu

SUSRET MEĐUGORACA NA TRAVI QUEEN'SA

Čiliću londonski obračun

MEĐUGORAC SE MUČIO NA STARTU ATP-A U QUEEN'S CLUBU

Dodig spasio dvije meč lopte i izborio Čilića

Marin Čilić nije uspio drugu godinu uzastopce osvojiti naslov pobjednika ATP turnira na travi Queen'sa. Međugorca je na putu prema obrani naslova zaustavio drugi tenisač svijeta, Škot Andy Murray pobijedivši u finalu s 5:7, 7:5, 6:3.

Čilić je imao izvrstan tjedan u Queen'su, igrao je dobro i dva seta u finalu, no u trećoj dionici bio je u podređenom položaju i Murray je u “svom dvorištu” uzeo treći naslov. Nakon 2009. i 2011. i ove godine je podigao pobjednički trofej.

Hrvatski tenisač je loše otvorio meč, Škot je dobio prva tri gema, no onda je krenuo preokret. Čilić je uhvatio ritam i uskoro je bilo - 4:4. Pri 5:5 prvi hrvatski reket napravio je break i potom svojim servisom završio posao u prvom setu. S dobrom igrom nastavio je i u drugom setu, ali u samoj završnici Murray je napravio break i uzvratio sa 7:5 za 1:1 u setovima. U odlučujućem setu Škot je odjurio na 4:1, prednost nije ispuštao i upisao je devetu pobjedu u desetom meču protiv Čilića.

- Dobar meč i dobar tenis. Murray je pravi borac, zaslužio je titulu - komentirao je Čilić nakon što je predao naslov. Murray je pak titulu, svoju treću u Queen'su, posvetio prijatelju koji se bori s tumorom. (I. Li.)

Možda ste propustili...

PRVENSTVO HRVATSKE U HRVANJU

Roko Ćurić potvrdio odlazak na Euro

ATLETSKA DIJAMANTNA LIGA

Sve počinje u Kini

EUROPSKO PRVENSTVO U BOKSU

Veočić je krenuo pobjedom od 5:0

Najčitanije iz rubrike