Osijek
ZAKAZAN DATUM PRVE SJEDNICE NOVOG GV-A

Konstituirajuća sjednica
Gradskog vijeća - 26. lipnja
Objavljeno 15. lipnja, 2013.
“Još nas nitko nije zvao na razgovor”, kažu iz HDZ-a

Novi gradski čelnici odredili su datum konstituirajuće sjednice novog saziva Gradskoga vijeća Grada Osijeka. Održat će se 26. lipnja u 10 sati, u velikoj vijećnici Skupštine Osječko-baranjske županije (Županijska 4).

Sjednica će biti zanimljiva pronajprije zbog toga jer će se konačno vidjeti odnos snaga u GV-u. Točnije, vidjet će se na koju se stranu svrstao HDZ. Ta je stranka, u koaliciji s HSP AS-om (iz te su stranke javno poručili kako neće podržati opciju okupljenu oko Ivice Vrkića), osvojila šest vijećničkih mandata, a upravo će njihove ruke biti presudne u formiranju većine.

Podsjetimo, najviše, točnije 14 od 36 mandata, osvojio je HDSSB. S druge strane je skupina opcija okupljenih oko novog gradonačelnika Vrkića i njegove SDP-HNS-HSU koalicije. U HDZ-u se, međutim, još uvijek igraju skrivača. “Još nas nitko nije zvao na razgovor”, kažu iz te stranke. Bit će zanimljivo vidjeti i tko će postati novi predsjednik Vijeća. Naime, kako neslužbeno doznajemo, u ovako heterogenom sastavu Vijeća mnogi “pucaju” na tu funkciju, a prvi među njima je, navodno, i Anto Đapić. “Ne bih komentirao nikakve špekulacije. Vrijeme će pokazati”, kaže Đapić. U toj se ulozi spominje i Miroslav Šimić, no on poručuje: “Prednost prije mene imaju vijećnici s više staža te stranke s više mandata u GV-u”. U HNS-u, pak, kratko kažu kako će se “više znati u ponedjeljak, 17. lipnja”. T. Levak

Možda ste propustili...

KAD TI GLUTEN ZAGORČAVA ŽIVOT

Osam od deset oboljelih ne zna da ima celijakiju

OKRUGLI STOL “BRENDIRANJE RIZNICOM”

Vrijednosti za zajednicu u riznici svojevrsne utopije

Najčitanije iz rubrike