Regija
DVANAESTA KULINIJADA U JAGODNJAKU

Titula šampiona Kulinijade pripala Seoskom gospodarstvu Novosel iz Gata
Objavljeno 14. lipnja, 2013.

JAGODNJAK - Kulin je jedan od najprepoznatljivijih i najcjenjenijih delicija ovog podneblja i zato treba inzistirati, kada sutra uđemo u Europsku uniju, na zaštiti njegove izvornosti. Ovakve su jasne poruke odaslane s 12. kulinijade, održane u četvrtak u Jagodnjaku.

Ova je manifestacija iz godine u godinu, od svog početka sa svega desetak natjecatelja, danas dosegla do 109 uzoraka i postala je jedna od najprepoznatljivijih baranjskih gospodarskih i turističkih događanja.

- Veliki je pomak učinjen u edukaciji proizvođača. U radu kulinijade aktivno sudjeluju stručnjaci i znanstvenici s osječkih i zagrebačkih fakulteta. Od ove godine jagodnjački kulinari i Općina Jagodnjak sudjeluju u EU projektu međugranične suradnje koji provodimo s partnerima iz susjedne Mađarske - rekao je u pozdravnoj riječi Anđelko Balaban, načelnik Općine Jagodnjak, koja je uz Poljoprivrednu zadrugu Naše selo tradicionalni organizator manifestacije.

Šampion 12. kulinijade je kulin Seoskog gospodarstva Novosel iz Gata, koji je osvojio 97,67 bodova. Drugi je Marka Jukića iz Valpova, dok je treći Ivana Bucića iz Orahovice. Od 109 uzoraka njih 15 zavrijedilo je zlatnu medalju. Priznanja nagrađenima uručili su Biljana Borzan, zastupnica u EU parlamentu, Mirjana Mataušić-Pišl, pomoćnica ministra poljoprivrede, profesor emeritus Antun Petričević, te načelnik Balaban.D.Kuštro

Možda ste propustili...

LIGA PROTIV RAKA POŽEGA PRIPREMILA NOVU DONACIJU

Turbani i marame za bolesnice

Najčitanije iz rubrike