Novosti
BELIŠĆANI U NEDJELJU PONOVNO IZLAZE NA BIRALIŠTA

Kandidati žele veliki odaziv
Objavljeno 12. lipnja, 2013.

Vezani članci

DINKO ILI DINKO U BELIŠĆU?

Burić i Huis pozivaju birače na izbore u nedjelju

BELIŠĆE - I Dinko Burić, kandidat HDSSB-a i Dinko Huis, kandidat HDZ-a za gradonačelnika Belišća, nadaju se velikom odazivu birača na ponovljene izbore na dva biračka mjesta u tom gradu u nedjelju, 16. lipnja.

Dinko Burić zadovoljan je što je Ustavni sud poništio izbore na dva biračka mjesta zbog nepravilnosti. Nakon cijele drame oko razlike u glasovima, koja je prvo iznosila četiri, a poslije samo jedan glas, sada vjeruje u drugu priliku i pobjedu. "Pozivam sve Belišćane s područja ova dva biračka mjesta da se odazovu na ponovljene izbore i prihvatit ću odluku kakva god bila volja birača", rekao je Burić.

Dinko Huis samo ponavlja kako mu je bitno da se situacija oko gradonačelnika što prije riješi kako bi Burić ili on počeli raditi svoj posao.

Vijest da će ponovo morati izaći na izbore i ovu nedjelju, nije osobito oduševila građane Belišća, posebice stanovnike onih dijelova grada u kojima se zbog propusta izbori moraju ponoviti. Iako većina njih smatra da je ponavljanje izbora zapravo najbolje rješenje za grad i građane kako bi se odagnale sve sumnje u regularnost izbora i izabranog gradonačelničkog kandidata, činjenica je da je cijela ova neugodna situacija, kakva se ne pamti ne samo na prostorima Slavonije i Baranje nego i cijele Hrvatske, ogorčila Belišćane.

Belišćani su u drugom krugu lokalnih izbora, 2. lipnja, s 52,02 posto birača imali i veću izlaznost nego u prvom krugu, kada ih je na glasovanje izašlo 49,67 posto. Koliko će ih se pojaviti na izborima i treći put u posljednjih šest tjedana i kakvu će odluku donijeti, umnogome će zasigurno ovisiti o činjenici koliko će u sljedećih nekoliko dana gradonačelnički kandidati uspjeti animirati birače i neodlučne građane, ali i koliko će prevagnuti njihova građanska svijest, jer će upravo glasovi na ta dva biračka mjesta biti presudni u odluci i izboru novog belišćanskog gradonačelnika.L.Aničić

Izbori se ponavljaju na biračkim mjestima u OŠ Ivana Kukuljevića i vrtiću Maslačak

Možda ste propustili...

NOVA ŽELJEZNIČKA LINIJA

Vlakom iz Trsta u Rijeku

IZBORNA ŠUTNJA SRIJEDE U 19 SATI

GONG prijavio DIP-u kršenje izborne šutnje