Crna kronika
POLICAJAC DVOSTRUKI UBOJICA

Ubio bivšu suprugu i njezinog ljubavnika, djeca neozlijeđena
Objavljeno 12. lipnja, 2013.
Slabinjac je i prije prijetio bivšoj ženi i njezinom sadašnjem partneru

HRVATSKA KOSTAJNICA - Stanovnici Sisačko-moslavačke županije još su u šoku nakon što je patološki ljubomoran policajac Mario Slabinjac (40) usmrtio bivšu suprugu i njenog 45-godišnjeg partnera. Zajedno s ubijenima, u automobilu se nalazilo troje djece koja pukom srećom nisu ozlijeđena.

Slabinjac je u utorak oko 21 sat svojim automobilom prepriječio cestu kod mosta na Sunji u blizini Hrvatske Kostajnice i tako zaustavio auto u kojem su se nalazili Ivica Hajduković (45) i Blaženka Slabinjac (39). U automobilu se nalazilo i troje djece, Blaženkine dvije djevojčice i Ivičin 17-godišnji sin. Vidjevši Hajdukovićev automobil, iz prtljažnika je izvadio automatsku pušku i počeo rafalno pucati u automobil. Ispaljeni hici na mjestu su usmrtili vozača i suvozača, a djeca su, srećom ostala neozlijeđena. Slabinjac je šokiranoj djeci naredio da iziđu iz auta, nakon čega je 17-godišnjaku rekao da, zajedno s kćerima, njegovim automobilom odu kući. Ubrzo je na mjesto dvostrukog ubojstva došla policija koja je Slabinjcu, koji je zaposlen u ravnateljstvu policije, oduzela pušku i uhitila ga.

Mještani Graborišta, odakle su svi sudionici ove tragedije, kažu da je bilo pitanje dana kada će se zlo dogoditi. Mario je i prije prijetio Blaženki jer je otišla s djecom iz njihove kuće. Prijetio je i Hajdukoviću koji je umirovljeni policajac. Nekoliko puta je zbog svađa intervenirala i policija.

- Svađa je uvijek bilo i bit će ih, ali ne mogu vjerovati da je pucao u automobil u kojem je bilo njegovih dvoje djece. Siročići su ostali bez majke i praktički su sada izgubili i oca za cijeli život, jer ga čega dugogodišnja robija - kaže susjed Slabinjčevih.

Siniša KOŽUL
PUCANO IZ ILEGALNE PUŠKE

Ravnatelj policije Vlado Dominić rekao je da policajac nije koristio službeno oružje, koje mu je oduzeto, jer je već otprije poznat policiji. Dvostruko ubojstvo izvršeno je ilegalnim oružjem, jer je policajcu Mariju Slabinjcu koji je pucao službeno oružje oduzeto zbog problema u obitelji. Zbog toga je već stegovno odgovarao i bio suspendiran. “Ravnateljstvo policije poslalo je na teren unutarnju kontrolu zajedno s nadzorom iz Ravnateljstva i krim-policije”, kazao je Dominić.

Možda ste propustili...

INTERVENCIJA NA SJENJAKU 28

Osjeti se plin u zgradi

ZAUSTAVLJEN U ČEPINU

52-godišnjak prevozio Pakistance

Najčitanije iz rubrike