Osijek
POČETAK NOVOG MANDATA

Šišljagić: Osječko-baranjska županija po mnogo čemu najuspješnija u RH
Objavljeno 11. lipnja, 2013.
Prednost se daje prehrambeno- prerađivačkoj industriji i privlačenju investitora

Niz uspješnih projekata i programa koje je HDSSB sa svojim partnerima realizirao u protekle četiri godine na čelu Osječko-baranjske županije predstavljen je u debelom kvalitetnom izvješću koje ima čak 149 stranica, a župan Vladimir Šišljagić i njegovi suradnici jučer su na prigodnoj svečanosti obilježili početak novog četverogodišnjeg mandata.

Rame uz rame sa Šišljagićem pritom su stajala dva dožupana, Željko Kraljičak i Jovan Jelić (potonji iz redova srpske nacionalne manjine), koji su s njim surađivali i u prošlom mandatu, te novi, treći zamjenik župana Dragan Vulin koji se tom prigodom predstavio javnosti.

- Učinili smo najviše što smo mogli, iako baš nismo imali potporu države, na čemu trebam zahvaliti i svim djelatnicima Županije, a sada nastavljamo dalje. Osječko-baranjska županija najuspješnija je u Hrvatskoj u poljoprivrednoj proizvodnji, a imamo i najveća ulaganja u turizam u posljednjih nekoliko godina, po stopi od pet posto. Ovdje djeluje i najuspješnija hrvatska agencija za privlačenje novca iz europskih fondova, koja je do sada za razvojne projekte 'povukla' više od 126 milijuna eura - kazao je Šišljagić. Kako je istaknuo, u proteklom je razdoblju Županija, unatoč teškim okolnostima, uspjela zadržati financijsku stabilnost. U županiji je povećana proizvodnja mesa, mlijeka, jaja, povrća, voća i meda, proizvoda kojima prednjače po proizvodnji u Hrvatskoj.

- U energetsku je učinkovitost objekata uloženo oko jedanaest milijuna kuna, a još je 21 milijun kuna spreman za nova ulaganja u području energetske strategije. Sagrađeno je deset novih škola i osam nastavno-sportskih dvorana, u ceste je uloženo više od 300 milijuna kuna, a u zdravstvene objekte 11 milijuna kuna - dodao je župan, istaknuvši kako će se aktivnosti u novom mandatu zasnivati na prehrambeno-prerađivačkoj industriji i privlačenju investitora.

Tomislav LEVAK
DRAGAN VULIN, NOVI DOŽUPAN

Novi zamjenik župana Dragan Vulin rođen je 1. svibnja 1986. u Osijeku. Nakon srednje škole upisuje Elektrotehnički fakultet u Osijeku, gdje je dobio i Rektorovu nagradu za osobit uspjeh u studiju. Dobitnik je i godišnje nagrade “Hrvoje Požar” Hrvatskoga energetskog društva za izvrstan uspjeh u studiju, dobitnik jednogodišnje stipendije Zaklade “Tomo Horvatinčić”, te je dva puta finalist Nacionalove akcije “Top stipendija za top studente”. Dana 22. rujna 2010. godine, obranom diplomskog rada, završava sveučilišni diplomski studij elektrotehnike, smjer elektroenergetika, s prosjekom ocjena 5.00 i postaje magistar inženjer elektrotehnike. Odmah nakon završetka studija ostaje raditi na Elektrotehničkom fakultetu u Osijeku, kao znanstveni novak. Na radnom je mjestu asistenta na Zavodu za elektrostrojarstvo, a trenutačno drži auditorne i laboratorijske vježbe iz pet kolegija na sveučilišnom preddiplomskom studiju elektrotehnike, stručnom studiju elektrotehnike, te na diplomskom studiju elektrotehnike, smjeru elektroenergetika. Uz znanstvene, stručne i nastavne obveze na Fakultetu, pohađa i poslijediplomski doktorski studij elektrotehnike, također na Elektrotehničkom fakultetu u Osijeku. Od početka 2010. godine obnaša i dužnost dopredsjednika županijskog drugoligaša iz Dalja, Nogometnog kluba Dunav. U politiku se uključio uoči lokalnih izbora 2009. godine, a na dužnost zamjenika načelnika Općine Erdut, s koje je nedavno otišao, izabran je na dopunskim izborima u prosincu 2009. godine, koji su morali biti održani u Općini Erdut zbog zastupljenosti pripadnika hrvatskog naroda u izvršnoj vlasti Općine.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike