Regija
USTROJENO NOVO GRADSKO VIJEĆE I U ŽUPANJI

Na čelu županjskog Vijeća Galović, zamjenik I. Grigić
Objavljeno 12. lipnja, 2013.

ŽUPANJA – Jučer je održana konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Županje na kojoj je za predsjednika ponovno izabran Gabrijel Galović iz HDZ-a, stranke koja je uz pomoć nezavisnog vijećnika Ivana Grigića osigurala većinu u gradskoj skupštini. Od 17 vijećničkih mjesta, na svibanjskim izborima koalicija HDZ-BUZ dobila je osam mandata, kandidati s Liste koalicije SDP-HNS-HSU četiri, koalicija PSS-HSP AS i HDSSB dobili su po dva vijećnika, a Lista grupe birača Ivana Grigića jedno vijećničko mjesto.

Novi saziv Gradskog vijeća čine: Gabrijel Galović, Damir Juzbašić, Nada Galović, Miroslava Mikić, Anto Juko, Ivan Miličić, Nevenka Kovačević, Katarina Andrašić, Željko Džoić, Mladen Huber, Tomislav Ivanić, Sanja Raonić, Mijo Perkunić, Mladen Stažić, Damir Lorger, Đuro Grigić i Ivan Grigić. Nakon polaganja prisege, izbor Gabrijela Galovića za novog/starog predsjednika Vijeća podržalo je devet vijećnika, protiv su bili vijećnici koalicije SDP-HNS-HSU i HDSSB-a koji su za tu funkciju predložili HDSSB-ovca Đuru Grigića, a suzdržana su bila dva vijećnika PSS-a.

Za potpredsjednika Gradskog vijeća, sukladno prošlotjednom dogovoru o postizbornoj suradnji sa županjskim gradonačelnikom Davorom Miličevićem, izabran je Ivan Grigić. Zanimljivo je da u novom sazivu Gradskog vijeća Županje sjede i dva brata Grigić, ali na suprotnim stranama, što su odmah i pokazali jučerašnjim glasovanjem za izbor predsjednika Gradskog vijeća. Inače, u sljedeće četiri godine dužnost zamjenika gradonačelnika Županje obnašat će HDZ-ovci Mladen Dogan i Kruno Šarić.(M.L.O.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike