Crna kronika
POLICAJAC IZ VRBANJE NA SUDU ZBOG MITA

Nije naplatio tisuću kuna kazne,
ali je 50 eura strpao u džep
Objavljeno 10. lipnja, 2013.

OSIJEK - Zbog primanja 50 eura mita jučer je započelo suđenje policajcu Ivanu Odmoreku iz Gunje. Policajca PP Vrbanja prijavio je slovenski državljanin Radivoje Pejčić. Naveo je da ga je policajac na motociklu 7. kolovoza prošle godine oko 8.35 sati zaustavio na cesti kod Topole. Rekao mu je da je vozio 40 kilometara na sat više od dopuštenog.

U optužnici USKOK-a navodi se da je policajac rekao Slovencu da mora platiti 1.000 kuna kazne. Slovenski državljanin ponudio mu je tada 150 eura, no Odmorek je uzeo 50 eura, ali vozaču nije dao potvrdu o plaćanju kazne. U Toyoti Slovenca nalazila se žena koju je vozač povezao nakon što ga je autostopirala kod Gunje. Vozača je zamolila da je poveze dio puta, jer je toga dana trebala ići na pregled u vinkovačku bolnicu. Kada je Slovenac rekao ženi da je dao novac, ali mu policajac nije dao potvrdu, ona mu je kazala da cijeli slučaj prijavi policiji.

Na upit predsjednika sudskog vijeća osjeća li se krivim, Odmorek je samo kratko rekao: “Ne.” Na jučerašnjoj raspravi svjedočio je i Zoran Stanić, policajac PP Županja, koji je ženu ispitao.

- Toga dana policajac iz moje postaje zaprimio je kaznenu prijavu stranog državljanina i zamolio me da obavim obavijesni razgovor sa ženom, što sam i učinio - rekao je Stanić koji Odmoreka poznaje iz službe 15-ak godina. Sljedeća rasprava sazvana je za 16. srpnja kada bi se trebali ispitati drugi svjedoci u ovom slučaju, kao i optuženi policajac koji je nakon podnošenja kaznene prijave suspendiran do okončanja postupka.

Sandra LACIĆ
UZIMALI NOVAC STRANCIMA

U posljednje četiri godine više policajaca iz PU vukovarsko-srijemske prijavljeno je zbog uzimanja mita od stranih državljana. Dvojica djelatnika PP Županja, u dobi od 30 i 35 godina, udaljena su iz službe. Trećeg policajca prijavio je makedonski državljanin kojeg je policajac zaustavio na autocesti A3 Zagreb-Lipovac. Za prometni prekršaj naplatio mu je 40 eura, ne izdavši mu potvrdu o naplaćenoj novčanoj kazni.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike