Kultura
ODLUKA ŽIRIJA HDKKT-A

Nagrađen Igor Mrduljaš
Objavljeno 10. lipnja, 2013.

ZAGREB - Na izbornoj skupštini Hrvatskog društva kazališnih kritičara i teatrologa, koja će početi u četvrtak, 13. lipnja, u 12 sati u maloj dvorani Zagrebačkog kazališta lutaka, kao posljednja točka dnevnog reda u 13 sati predviđeno je svečano uručenje Demetrove nagrade za životno djelo HDKKT-a za 2013. teatrologu Igoru Mrduljašu.

Povjerenstvo, koje čine Boris Senker, Sanja Nikčević i Boris B. Hrovat, dodijelilo je nagradu za 2013. godinu tom kritičaru i teatrologu te dugogodišnjem tajniku Društva, njegovom predsjedniku i dugogodišnjem izvršnom uredniku Teatrologijske biblioteke HDKKT.

Hrvatsko društvo kazališnih kritičara i teatrologa pokrenulo je 2012. Demetrovu nagradu za životno djelo u želji poticanja izvrsnosti u teatrološkom i kritičkom bavljenju kazalištem. Nazvana je prema autoru naše prve kazališne kritike. Dimitrije Demeter objavio je u Danici ilirskoj 13. lipnja 1840. kritiku o prvoj profesionalnoj predstavi na hrvatskom jeziku (I. Kukuljević Sakcinski - Juran i Sofija), što se smatra početkom profesionalne hrvatske kazališne kritike. (D.Kć.)

Možda ste propustili...

U DVORANI KULTURNOG CENTRA U NOVOM SADU U POVODU 100. OBLJETNICE SMRTI

Koncert posvećen Dori Pejačević

“POKLONI OVU KNJIGU”

Slikovnica o darivanju

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DJEČJE KAZALIŠTE BRANKA MIHALJEVIĆA U OSIJEKU

Stigli su "Mendolina i Matija" i osvojili srca publike

2

MATICA HRVATSKA U SLATINI I OŠ JOSIPA KOZARCA

“I dok je srca, bit će i Kroacije” - predstavljeni literatni radovi učenika

3

U KLOVIĆEVIM DVORIMA

Izložba Hrvatskog društva karikaturista