Kultura
ODLUKA ŽIRIJA HDKKT-A

Nagrađen Igor Mrduljaš
Objavljeno 10. lipnja, 2013.

ZAGREB - Na izbornoj skupštini Hrvatskog društva kazališnih kritičara i teatrologa, koja će početi u četvrtak, 13. lipnja, u 12 sati u maloj dvorani Zagrebačkog kazališta lutaka, kao posljednja točka dnevnog reda u 13 sati predviđeno je svečano uručenje Demetrove nagrade za životno djelo HDKKT-a za 2013. teatrologu Igoru Mrduljašu.

Povjerenstvo, koje čine Boris Senker, Sanja Nikčević i Boris B. Hrovat, dodijelilo je nagradu za 2013. godinu tom kritičaru i teatrologu te dugogodišnjem tajniku Društva, njegovom predsjedniku i dugogodišnjem izvršnom uredniku Teatrologijske biblioteke HDKKT.

Hrvatsko društvo kazališnih kritičara i teatrologa pokrenulo je 2012. Demetrovu nagradu za životno djelo u želji poticanja izvrsnosti u teatrološkom i kritičkom bavljenju kazalištem. Nazvana je prema autoru naše prve kazališne kritike. Dimitrije Demeter objavio je u Danici ilirskoj 13. lipnja 1840. kritiku o prvoj profesionalnoj predstavi na hrvatskom jeziku (I. Kukuljević Sakcinski - Juran i Sofija), što se smatra početkom profesionalne hrvatske kazališne kritike. (D.Kć.)

Možda ste propustili...

NOĆ KNJIGE U VINKOVCIMA

Prvi put u novoj zgradi Knjižnice

PJEVAČKO DRUŠTVO SVETOGA JOSIPA OSIJEK NASTUPILO U CRKVI SVETOG KRIŽA U TVRĐI

Uskrsni koncert pred mnoštvom vjernika

Najčitanije iz rubrike