Novosti
IZLOŽBA U POVODU ULASKA U EU

Paul Vandoren: Hrvatskoj najviše trebaju nova radna mjesta, posebice za mlade
Objavljeno 5. lipnja, 2013.

Vezani članci

MANIFESTACIJA EUROPSKI TJEDAN

Članstvo u EU nosi puno prilika, ali i izazova

OSIJEK - Šef delegacije EU u Hrvatskoj Paul Vandoren u Osijeku je rekao da će u sljedećem razdoblju Bruxelles donositi važne proračunske odluke za razdoblje od 2014. - 2020. godine, a te će odluke biti važne i za Hrvatsku. "Hrvatskoj najviše trebaju nova radna mjesta s obzirom da je nezaposlenost previsoka, osobito kod mladih. Zato je potrebno poduzeti mjere kojima će se postići pozitivna investicijska klima kako bi se privukli i strani investitori", rekao je Vandoren uoči otvorenja multimedijske izložbe “Ja – građanin EU”. Izložba, koju postavlja Delegacija EU u povodu hrvatskog ulaska u Uniju kao i zbog toga što je ova godina u EU proglašena godinom građana, prije Osijeka bila je otvorena u Zagrebu i Splitu, a svoj put Hrvatskom zaključit će u Rijeci. Pozdravljajući okupljene novinare i građane, u uvodu na hrvatskom, a poslije na engleskom jeziku, veleposlanik Vandoren kazao je kako je ovo vrijeme, 25 dana prije ulaska u EU, “za slavlje i ponos”. Predstavljajući multimedijsku izložbu kazao je kako će na njoj građani moći pronaći odgovore na još uvijek brojna pitanja o EU. “Nadam se da će se građani, dok budu obilazili ovu izložbu, osjećati još više građanima Unije. Očekujem da će posjetiti ovu izložbu, ali i da će ih Grad i Županija nastaviti informirati o EU” - kazao je Vandoren.

Župan je pozdravljajući veleposlanika istaknuo kako se nada da će i nakon 1. srpnja posjećivati Osijek i Osječko-baranjsku županiju. Pozvao je građane da posjete izložbu na kojoj će moći saznati ono što ih zanima o pravima koja će imati za 25 dana, kao građani zemlje članice EU. “Vrata Županije bila su otvorena do sada, a bit će i ubuduće za građane, koji će se informirati o EU” - istaknuo je Šišljagić. Građani na izložbi mogu sudjelovati u nagradnoj igri u kojoj je glavna nagrada četverodnevno putovanje u Bruxelles za dvije osobe u prvom tjednu hrvatskog članstva u EU (4.-7. srpnja). Izložba je u Osijeku na središnjem trgu otvorena od 9 do 20 sati do subote. I.Mikulić

POSJET VINOTECI

Paul Vandoren jučer se u Osijeku sastao sa županom Vladimirom Šišljagićem. Nakon što je otvorio izložbu na trgu, posjetio je Regionalnu razvojnu agenciju Slavonije i Baranje, Hrvatsku agenciju za hranu, Ekonomski fakultet te Regionalnu Vinoteku, otvorenu u Tvrđi u sklopu projekta Wine tour, financiranog iz IPA fonda EU.

Možda ste propustili...