Novosti
IZLOŽBA U POVODU ULASKA U EU

Paul Vandoren: Hrvatskoj najviše trebaju nova radna mjesta, posebice za mlade
Objavljeno 5. lipnja, 2013.

Vezani članci

MANIFESTACIJA EUROPSKI TJEDAN

Članstvo u EU nosi puno prilika, ali i izazova

OSIJEK - Šef delegacije EU u Hrvatskoj Paul Vandoren u Osijeku je rekao da će u sljedećem razdoblju Bruxelles donositi važne proračunske odluke za razdoblje od 2014. - 2020. godine, a te će odluke biti važne i za Hrvatsku. "Hrvatskoj najviše trebaju nova radna mjesta s obzirom da je nezaposlenost previsoka, osobito kod mladih. Zato je potrebno poduzeti mjere kojima će se postići pozitivna investicijska klima kako bi se privukli i strani investitori", rekao je Vandoren uoči otvorenja multimedijske izložbe “Ja – građanin EU”. Izložba, koju postavlja Delegacija EU u povodu hrvatskog ulaska u Uniju kao i zbog toga što je ova godina u EU proglašena godinom građana, prije Osijeka bila je otvorena u Zagrebu i Splitu, a svoj put Hrvatskom zaključit će u Rijeci. Pozdravljajući okupljene novinare i građane, u uvodu na hrvatskom, a poslije na engleskom jeziku, veleposlanik Vandoren kazao je kako je ovo vrijeme, 25 dana prije ulaska u EU, “za slavlje i ponos”. Predstavljajući multimedijsku izložbu kazao je kako će na njoj građani moći pronaći odgovore na još uvijek brojna pitanja o EU. “Nadam se da će se građani, dok budu obilazili ovu izložbu, osjećati još više građanima Unije. Očekujem da će posjetiti ovu izložbu, ali i da će ih Grad i Županija nastaviti informirati o EU” - kazao je Vandoren.

Župan je pozdravljajući veleposlanika istaknuo kako se nada da će i nakon 1. srpnja posjećivati Osijek i Osječko-baranjsku županiju. Pozvao je građane da posjete izložbu na kojoj će moći saznati ono što ih zanima o pravima koja će imati za 25 dana, kao građani zemlje članice EU. “Vrata Županije bila su otvorena do sada, a bit će i ubuduće za građane, koji će se informirati o EU” - istaknuo je Šišljagić. Građani na izložbi mogu sudjelovati u nagradnoj igri u kojoj je glavna nagrada četverodnevno putovanje u Bruxelles za dvije osobe u prvom tjednu hrvatskog članstva u EU (4.-7. srpnja). Izložba je u Osijeku na središnjem trgu otvorena od 9 do 20 sati do subote. I.Mikulić

POSJET VINOTECI

Paul Vandoren jučer se u Osijeku sastao sa županom Vladimirom Šišljagićem. Nakon što je otvorio izložbu na trgu, posjetio je Regionalnu razvojnu agenciju Slavonije i Baranje, Hrvatsku agenciju za hranu, Ekonomski fakultet te Regionalnu Vinoteku, otvorenu u Tvrđi u sklopu projekta Wine tour, financiranog iz IPA fonda EU.

Možda ste propustili...

MINISTRICA GOSPODARSTVA POHVALILA SE REZULTATIMA

Pred izvanrednom upravom Agrokora još je mnogo posla

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana