Regija
JEDINSTVENI SAJAM U ŽUPANJI

Savski sajam na županjskoj šetnici 8. lipnja
Objavljeno 5. lipnja, 2013.

ŽUPANJA - Nakon što je TZ grada Županja sudjelovao na otvorenju projekta Lijepa naša Sava u Zagrebu u okviru izložbe Floraart, primiče se i održavanje Savskog sajma u ovome gradu.

Prema riječima Mirka Bačića, direktora TZ-a Županje, 8. lipnja, u subotu, od 10 do 15 sati na šetnici uz Zavičajni muzej Stjepana Grubera bit će predstavljeni tradicijski obrti, zanati i rukotvorine savskoga kraja.

- Majstori fiš paprikaša pripremat će ovaj specijalitet za građane, dok će uz prostor muzeja biti organizirane dječje čobanske igre. Očekujemo i goste iz Davora, kao i izložbu Vidljivi i nevidljivi svijet u vodi u organizaciji Hrvatskih voda. Sve to ne bi bilo moguće bez Coca-cole HBC Hrvatska, kojima zahvaljujemo i ove godine na organizaciji i potpori projektu - naglasio je Bačić.

Dodaje da će biti predstavljena i pletačko-kreativna skupina Gradske knjižnice koja će održati radionicu izrade pletenih predmeta od starih novina. Sudjelovat će, između ostalih, i povijesna postrojba Serežani KU Stari graničar.

- Vjerujemo da će ovo izdanje Savskog sajma biti zanimljivo i korisno svim posjetiteljima, te da će uživati u svemu što pripremamo s organizatorima projekta Lijepa naša Sava - poručuju iz Turističke zajednice. Ističu i kako će imati posebne goste glazbenike, no njihova imena ipak će držati u tajnosti, kako bi iznenađenje građana bilo što veće.(Z.K.)

Možda ste propustili...

NOVI ADRENALINSKI SADRŽAJ

Biciklisti okupirali pumptrack poligon

OPĆINA KANDIDIRALA PROJEKT OD 9,3 MILIJUNA KUNA

Vrtić u Vrbanji za 74 djece

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OPĆINA IŠČEKUJE RAZGOVORE I NOVAC

"Poirot kod Strizivojne" čeka dva ministarstva

2

VRTIĆ BEZ RAVNATELJICE

Plečić: Općina me ignorirala

3

KARANAČKA ULICA ZABORAVLJENOG VREMENA

Svaki predmet naći će se u Registru kulturnih dobara