Regija
HRVATSKE CESTE ZA DRUGU FAZU RADOVA NA OBILAZNICI OSIGURALE 34 MILIJUNA KUNA

Gradnja miholjačke obilaznice u proljeće
Objavljeno 1. lipnja, 2013.

DONJI MIHOLJAC - U proljeće iduće godine nastavlja se gradnja donjomiholjačke obilaznice. Nakon gradnje istočnog dijela, koji je pušten u promet u listopadu 2011. godine, realizacija druge faze, zapadnog dijela u dužini od 3.650 metara, počet će čim se riješe imovinsko-pravni odnosi s vlasnicima parcela koje se nalaze na trasi obilaznice - rečeno je na sastanku u Miholjcu, na kojemu su sudjelovali predstavnici Hrvatskih cesta Josip Škorić i Franjo Šokac kao direktor projekta, te u ime projektanta, osječke tvrtke Rencom, ing. Denis Šimenić.

Josip Škorić izrazio je nadu da će se do kraja godine Hrvatske ceste uspjeti dogovoriti o izvlaštenju s više od 120 vlasnika parcela, kojima će biti ponuđena otkupna cijena zemljišta od 24 kune po četvornom metru povećana za vrijednost objekata i trajnih nasada. Nakon otkupa zemljišta, potkraj godine očekuje se raspisivanje natječaja za izvođača radova. Investicijska vrijednost građevinskih radova je 34,000.000 kuna.

Što se tiče druge faze, do sada je dovršena projektna dokumentacija, izrađen parcelacijski elaborat, ishođena građevinska dozvola i investitoru, Hrvatskim cestama, predana tender dokumentacija. Pojašnjavajući tehničke pojedinosti trase, predstavnik projektanta Denis Šimenić rekao je kako će zapadni dio obilaznice, kao i istočni, imati dvotračni kolnik širine osam metara s dva čvorišta. On je također podsjetio da se zapadni dio obilaznice u svojoj cijeloj dužini nalazi u vodozaštitnom području te da su pri izradi projekta poduzete sve potrebne mjere za očuvanje izvorišta.

Ukupna dužina obilaznice nakon završetka bit će 6,2 kilometra s pet prometnih čvorišta. I.Korov

Do kraja godine treba dogovoriti otkup parcela s više od 120 vlasnika

Možda ste propustili...

KAPITALNE INVESTICIJE U ZASELCIMA ZOLJANA I PRIGRADSKOM NASELJU MARTINU

Sportski centar, ceste i vodovodi

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana