Ekonomija
HRVATSKA I SRBIJA U ZAJEDNIČKOM PROJEKTU

Iz EU 215.000 eura za čišći okoliš i zdravu hranu
Objavljeno 30. svibnja, 2013.

OSIJEK - Na Poljoprivrednom fakultetu u Osijeku održana je početna konferencija projekta AGRI-CONTO-CLEEN (Doprinos poljoprivrede čistom okolišu i zdravoj hrani), u okviru IPA II Prekograničnog programa Hrvatska – Srbija. Nositelj projekta, s hrvatske strane, Poljoprivredni je fakultet u Osijeku, u partnerstvu s Hrvatskom agencijom za hranu, a sa srpske strane to je Srednja poljoprivredno-prehrambena škola iz Rume, čiji su glavni partneri Poljoprivredni fakultet Novi Sad i Regionalna razvojna agencija Srem.

Cilj projekta, kako je istaknuto, jest povećati doprinos poljoprivrede očuvanju okoliša i izgraditi sustav poljoprivredne proizvodnje u pravcu proizvodnje kvalitetnije hrane i poljoprivrednih proizvoda.

„Projektom želimo izgraditi održivi sustav kontrole onečišćenja okoliša iz poljoprivrede i unaprijediti stručne vještine i sposobnosti poljoprivrednih proizvođača, te povećati svijest javnosti o utjecaju poljoprivrede na očuvanje okoliša i proizvodnju zdrave hrane“, naveo je voditelj projekta za Hrvatsku, prof. dr. sc. Zdenko Lončarić. Projekt, u vrijednosti od približno 215.000 eura sufinanciran je od strane Europske unije, a predviđeno trajanje projekta je dvije godine.(Z.R.)

Nositelj projekta, s hrvatske strane, Poljoprivredni je fakultet u Osijeku s Hrvatskom agencijom za hranu

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike