Osijek
BICIKLISTIČKA RUTA PEČUH-OSIJEK-ANTUNOVAC-IVANOVAC

Uskoro gradnja biciklističke staze u Antunovcu i Ivanovcu
Objavljeno 30. svibnja, 2013.

ANTUNOVAC - Načelnik općine Antunovac Ivan Anušić jučer je u općinskoj vijećnici svečano potpisao ugovor o suradnji u realizaciji Projekta razvoja biciklističke rute Pečuh - Osijek - Antunovac - Ivanovac s predstavnikom mađarske delegacije koju je predvodio Szucs Marton, predstavnik Zajedničkog tehničkog tajništva Budimpešte.

Potpisivanje tog ugovora znači, naglasio je Anušić, da će uskoro početi gradnja biciklističke staze u Antunovcu i Ivanovcu, čime ispunjavamo obećanje dano mještanima. Općina je financirala projektnu pripremu i drugu dokumentaciju do apliciranja projekta za financiranje iz fonda Europske unije vrijednog 842.425 eura.

Donačelnica Nataša Tramišak, koja je vodila pripremu cijelog projekta, prezentirala je što će se, gdje i u kojima etapama graditi, a projekt razvoja biciklističke rute provodi se s mađarski partnerima u sklopu prekogranične suradnje. Mađari će urediti svoj dio vrijedan 254.940 eura u Pečuhu i do granice s Hrvatskom, a u dijelu realizacije projekta na hrvatskoj se strani planira, osim gradnje biciklističkih staza Ivanovac - Antunovac koje se planiraju pripojiti mreži osječkih staza, urediti i biciklistička ruta do povijesne utvrde Zidine kod Ivanovca te ruta Stepski sokol, čime se otvara dio turističkih potencijala općine Antunovac.

Glavni je nositelj projekta Općina Antunovac, a partneri su Zeleni Osijek, Razvojna agencija grada Pečuha, udruga Geoscience iz Pečuha, a pridruženi partner im je Biciklistička udruga Pečuha. D. Pejić

Možda ste propustili...

2. KONGRES HRVATSKOG DRUŠTVA ZA BUBREG OKUPIO 250 NEFROLOGA

Kroničnu bubrežnu bolest ima 12 % populacije u RH, a mnogi ne znaju da su bolesni

ODIJEVAMO JAKNE, PALIMO GRIJANJE

Došao je kraj ljetu u proljeće

PROJEKT OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE ZA SREDNJOŠKOLCE

Prijavite se za “Učeničko poduzetništvo”

Najčitanije iz rubrike