Regija
ŽUPANJA

Na Tijelovo na Virove
Objavljeno 29. svibnja, 2013.

ŽUPANJA - Nekoliko županjskih udruga građana odlučilo je pozvati sugrađane na proslavu blagdana Tijelovo na županjskim Virovima i Lovačkoj kući LU Gaj, s ciljem da upoznaju ljepote Virova i okolnih šuma.

- Razmišljali smo dugo o ideji koju je iznio naš član Antun Čolić, zaljubljenik u Virove i prirodu. I spontano je sve krenulo, tako da sutra (četvrtak) na Lovačkoj kući očekujemo naše brojne sugrađane - poručuje Vladimir Katona, predsjednik LU Gaj.

Lovci će izletnicima pripremiti čobanac, a ribiči, kako najavljuje Mladen Dogan, predsjednik ŠRD-a Sava, fiš-paprikaš.

- Tu su i članice Udruge "Šokački divani", koje će od ranog jutra mijesiti i peći kiflice. Pridružit će nam se i konjogojci iz KU "Stari graničar", koji će nakon podneva sa zapregama voziti izletnike - najavljuje Katona. Dodaje da je posljednjih godina Grad Županja puno učinio na uređenju Virova, radile su na uređenju Hrvatske vode, gradska komunalna tvrtka posadila je novo drveće, a uz cijeli vodotok postavljene su drvene klupe i stolovi za odmor.

Sigurno, ističu organizatori, nikome neće biti dosadno, jer na Virovima se odmaraju prekrasni labudovi, u obližnjim šumama puno je divljači, a na Lovačkoj kući neće nedostajati slavonskih specijaliteta.Z.Knežević

Možda ste propustili...

NA VIJEĆU UZ DAN OPĆINE PETRIJEVCI I O NOVIM PROJEKTIMA

Priključci na odvodnju za građane će biti besplatni

Najčitanije iz rubrike