Ekonomija
DANI OTVORENIH VRATA NOVOCOMMERCEA

Ne boje se EU - slijedeći John Deerove visoke norme postali prepoznatljivi po kvaliteti
Objavljeno 28. svibnja, 2013.

T raktori snage od 80 pa sve do 230 konjskih snaga, kombajni, balirke, sijaćice... te prezentacija slovenskog malčera Ino Brežica samo je dio viđenoga na tradicionalnom okupljanju poljoprivrednika i stručnjaka na Danu otvorenih vratau u selu Krndija, koji je organizirala tvrtka Novocommerce.

Usprkos lošem vremenu, ili baš zato, već od ranih jutarnjih sati gosti su stizali sa svih strana, uključujući i autobus poljoprivrednika iz Bjelovarsko-bilogorske županije, autobus s učenicima srednje poljoprivredne škole iz Križevaca, s kojom je Novocommerce razvio uspješnu suradnju, a došli su i srednjoškolci iz Donjeg Miholjca i Vinkovaca.

Okupljene je pozdravio Ivo Brzica, direktor i vlasnik Novocommercea, naglasivši da je to već 14. godina otkako organiziraju takvo okupljanje i prezentaciju strojeva. Naime, usprkos lošoj općoj gospodarskoj situaciji, u poljoprivredi se osjeća lagani optimizam, jer su usjevi lani dobro rodili i postigli dobru cijenu, pa su poljoprivrednici spremni uložiti u osuvremenjivanje mehanizacije. Iako Hrvatska uskoro ulazi u EU, Brzica tvrdi da ih to ne plaši, jer su tijekom godina, slijedeći John Deerove visoke i zahtjevne norme poslovanja, postali prepoznatljivi po kvaliteti usluge i brzini servisa.

Naime, od 48 zaposlenih u sektoru mehanizacije njih 25 radi u servisu organizirano u timove, koji su kupcima na raspolaganju 24 sata i pokrivaju cijelu Hrvatsku, objašnjava Brzica.

Ove godine, uz prezentaciju standardne ponude poljoprivredne mehanizacije, odlučili su se i za prezentaciju malčera što ih proizvodi Ino Brežice iz Slovenije, jer, kako ističe Brzica, s ulaskom u EU zabranjeno je i strogo kažnjivo paljenje biljnih ostataka, pa će takav, učinkovit malčer biti od velike koristi poljoprivrednicima.

Hrvoje Brzica vodio je prezentaciju izloženih traktora i poljoprivrednih strojeva, počevši predstavljanje najmanjim, voćarskim traktorima, male i pune šasije, snage 80 KS, a nastavio je sa JD 5090 R, koji također ima manje od 100 KS, ali ima drugačiji, funkcionalniji, motor, koji optimalizira potrošnju goriva.

Prezentacija Novocommercovih strojeva završila je pokazom 8-redne i 12-redne Monosem sijaćice i velike prikolice na koju je bilo natovareno 26 velikih bala slame.

Marijan Barbić iz Ino Brežica ukratko je posjetitelje upoznao s proizvodnim programom svoje tvrtke te naglasio da, između ostalog, proizvode i malčere radnog zahvata od 60 cm do 8 metara, a u radu je pokazao dva malčera, jedan ispred traktora a jedan iza, zbog čega je u jednom prohodu moguće malčirati dvije radne dužine.

Roberta SORIĆ

IVO BRZICA

U poljoprivredi se osjeća lagani optimizam

48

je zaposlenika u tvrtki Novocommerce, od kojih

25

radi u servisu

24

sata djelatnici Novocommerca na usluzi su svojim kupcima

Možda ste propustili...

DODIJELJENA ZLATNA KOŠARICA 2024. ZA NAJBOLJA OSTVARENJA

Podravka najbolji proizvođač

Najčitanije iz rubrike