Crna kronika
KOBNA JURNJAVA U ŽUPANJI

Poginuo 24-godišnjak, njegova
dva prijatelja (18) u kritičnom stanju
Objavljeno 26. svibnja, 2013.

ŽUPANJA – Dvadesetčetverogodišnji Ilija Šarić je poginuo, a dva 18-godišnjaka, Ivan Pejaković i Ivan Marković, zadobili su teške i po život opasne ozljede. Mladi Županjci nastradali su u stravičnoj prometnoj nesreći koja se jučer u zoru, u 4.40 sati, dogodila u Ulici braće Radić, u Županji, ispred kućnog broja 149.

Očevid su na mjestu nesreće obavili policijski službenici Policijske postaje Županja, uz nazočnost zamjenika županijskog državnog odvjetnika. Do nesreće je došlo kada je Šarić, upravljajući vozilom marke Audi, zbog neprilagođene brzine kretanja izgubio nadzor nad vozilom i uletio u odvodni kanal uz cestu. Nakon silovitog udara automobil se preokrenuo u zraku i završio na krovu pred susjednom obiteljskom kućom.

Na mjesto događaja ubrzo je stiglo vozilo Zavoda za hitnu medicinu, ali 24-godišnjem mladiću nije bilo spasa. Preminuo je na mjestu nesreće, a dežurni liječnik mogao je samo konstatirati smrt. Njegovi suputnici prevezeni su u Županijsku opću bolnicu u Vinkovce i liječnici se još bore za njihove živote.

Mladići su se, kako doznajemo, zabavljali u obližnjoj diskoteci na početku Radićeve ulice. Dobar dio društva oko tri sata već se razišao, a njima se, ispričala nam je jedna djevojka, nikako nije išlo kući. Odlučili su provozati prijateljev Audi, nagađa se da su nekoga najvjerojatnije odvezli kući i opaka ih je sudbina baš ondje čekala.

- Bilo je strašno za vidjeti, prednji dio Audija doslovce je bio smrskan do neprepoznatljivosti. Bili smo uvjereni da nitko u njemu nije preživio. Užas! Poginulom mladiću pokušavalo se na sve načine pomoći, ali spasa mu, na žalost, nije bilo, ispričali su nam šokirani stanovnici Radićeve ulice.

Marija LEŠIĆ OMEROVIĆ
Kakvo se to prokletstvo nadvilo nad Županjom?

Strašna tragedija šokirala je njihove prijatelje koji su se u nevjerici okupljali na mjestu nesreće, a stigli su i shrvani članovi obitelji. Tuga, bol i jecaji odjekivali su jučer ujutro Radićevom ulicom.

– Kakvo se to prokletstvo nadvilo nad Županjom? Što nam se to događa, mladi nam ljudi umiru, ginu, svako malo tragedija nas zavije u crno, zapomagali su susjedi, još uvijek uznemireni strašnim prizorom koji ih je jučer u rano jutro dočekao pred kućama.

Pijan usmrtio 15-godišnjaka

Jučer u 1.38 sati, u prometnoj nesreći u Rajiću, nedaleko od Novske, smrtno je stradao 15–godišnjak. Na pješaka je naletio pijani 29-godišni vozač kamiona koji je pod utjecajem alkohola (1,77 promila), prešao vozilom na suprotni prometni trak, nakon čega je lijevom bočnom stranom kamiona udario 15-godišnjaka koji je pješačio uz lijevi rub kolnika. Mladić je na mjestu preminuo.(S.L.)

Možda ste propustili...

KAZNENO PRIJAVLJENA 39-GODIŠNJAKINJA

Poslala joj drogu paketom u bolnicu

JOŠ JEDNA ŽRTVA INTERNETSKIH PREVARANATA

"Dionice" ga koštale 10.000 eura

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

POŽAR U KOZJAČKOJ ULICI U OSIJEKU

Uništene tri prostorije kuće, ozlijeđenih nema

2

OZLIJEĐENIH NEMA, VELIKA MATERIJALNA ŠTETA

Veliki požar u hali HŽ-a gasilo 30 vatrogasaca

3

CRNO TRŽIŠTE DUHANA - CVJETA

Muškarci uhvaćeni pri primopredaji duhana