Crna kronika
STRAVIČNO UBOJSTVO U SOLJANIMA

Pekar rukama davio pa
staklom usmrtio ženu!
Objavljeno 26. svibnja, 2013.
Radnim kolegama je pričao da će ubiti ženu, ali ga nitko nije shvaćao ozbiljno

SOLJANI - Mještane Soljana, sela u istočnom dijelu županjske Posavine, jučer je zgrozilo i šokiralo ubojstvo njihove sumještanke, 47-godišnje Slavice Mrkonjić, koju je zaklao tri godine stariji suprug.

Stravičan čin dogodio se u ranim jutarnjim satima u obiteljskoj kući Mrkonjićevih, smještenoj na samom ulazu u selo iz smjera Vrbanje. Nakon što je usmrtio suprugu, Stjepan je mirno otišao do susjeda i ispričao što je napravio. Jednoj susjedi odmah je pozlilo, pa je otišao drugoj, koja je prestrašena pozvala policiju. U nazočnosti zamjenika županijskog državnog odvjetnika obavljen je očevid, a tijelo nesretne žene prevezeno je na obdukciju u KBC Osijek. Policija je privela Mrkonjića, nad kojim je počelo kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja svih okolnosti brutalnog ubojstva.

Soljanci su šokirani i u nevjerici prepričavaju strašnu tragediju koja im se nekoliko sati prije odigrala u susjedstvu. Stjepan je, ispričali su nam, radio u pekari. I preksinoć je bio u smjeni, a pred zoru je rekao da mora hitno skoknuti kući, i to po najvećem pljusku! Kolega mu se ponudio da ga odveze automobilom, ali je odbio, sjeo je na bicikl i kao bez duše - pojurio kući.

– Čuli smo da je došao kući, žena je navodno spavala, a on ju je najprije počeo gušiti. Kada je vidio da nije mrtva i da još uvijek daje znakove života, navodno je uzeo vazu, razbio ju i staklom joj prerezao grkljan. Užasno! Takvo što u našem kraju još se nije dogodilo - ispričao nam je zgroženi susjed. Drugi se pak prisjeća da je Stjepan u posljednje vrijeme znao reći da više ne zna što će sa ženom, jer su joj Jehovini svjedoci potpuno pomutili razum, i da će ju morati ubiti.

– Ali nitko mu to nije uzimao za ozbiljno, iako moram reći da Stjepan nije pio i da iz njega nije progovarao alkohol. Nikada ne bih pomislio da je taj čovjek kadar učiniti takvo zvjerstvo. Svaki sam mu put rekao da se smiri, da priča gluposti i da takve stvari više ne spominje - ispričao nam je Stjepanov znanac koji je želio ostati anoniman.

Marija LEŠIĆ OMEROVIĆ
MOTIV ĆE ISPRIČATI POLICIJI

Mrkonjići su se, kako doznajemo, u vrijeme rata u Soljane vratili iz Slovenije, skromno su živjeli sa svojih dvoje djece i nisu bili problematični. I mještani su jučer međusobno komentirali da je Stjepanu smetalo to što mu se žena pridružila Jehovim svjedocima, koji su joj financijski pomagali, čak i napravili kuću i redovito slali donacije, ali je i ona prema njima imala obveze, a morala im je i dovesti određen broj novih sljedbenika. Što se točno dogodilo u domu Mrkonjićevih i što je to Stjepana natjeralo da jučer u ranu zoru ubije vlastitu suprugu na tako stravičan način, očito zna samo on.

Kući je iz pekare došao po najvećem pljusku, a potom je susjedu rekao što je učinio...

Možda ste propustili...

INTERVENCIJA VATROGASACA U ALJMAŠU

Požar na pomoćnoj zgradi župnog ureda

HTIO IH PRODAVATI NA ZAGREBAČKOM PODRUČJU

Zaplijenjeno gotovo 300.000 tableta, uhićen 27-godišnjak

Najčitanije iz rubrike