Osijek
FORUM O MIRU U OSIJEKU

Predsjednik Ivo Josipović primio nagradu “Paul Harris”
Objavljeno 27. svibnja, 2013.

Protekloga vikenda Osijek je bio domaćin Foruma o miru koji je na Poljoprivrednom fakultetu organizirao hrvatski Rotary Distrikt 1913 uz visoko pokroviteljstvo predsjednika Ive Josipovića, koji je bio i jedan od izlagača i panelista.

Brojni visoki dužnosnici i uglednici iz Hrvatske i regije okupili su se na glavnom predavanju Foruma o miru, a kroz panele o gospodarstvu i procesu mirenja kao mirnog rješavanja sukoba, otvoreno se progovorilo o trenutnom stanju Hrvatske te su se iznijela predviđanja i planovi za gospodarska i ostala aktualna pitanja Hrvatske.

- Ovogodišnji forum s temom mira na granicama Hrvatske i budućim jugoistočnim granicama EU, nosi sa sobom važnu poruku da Hrvatska želi biti lider u razvoju, gospodarskoj suradnji i političkoj stabilnosti regije, a inspirirani rotarijanskim ovogodišnjim motom 'Osiguranje mira kroz služenje' kroz Forum o miru, Rotary pokret svojom snagom, ciljevima i djelovanjem potpomaže ubrzavanju procesa integracije te očuvanju trajnog mira - istaknuli su organizatori. Između ostalih, cjelodnevnom događaju nazočni su bili i John Hewko, glavni tajnik Rotary Internationala te Bernd Posselt, član Europskog parlamenta te brojni visoki uglednici iz regije i EU. Inače, u sklopu Foruma o miru predsjednik Josipović dobio je nagradu “Paul Harris” za izniman doprinos razvoju rotarijanstva. T. Levak

Ulazak Hrvatske u EU je kruna napora mnogih generacija

- Rotary Distrikt 1913 aktivno sudjeluje u rješavanju važnih pitanja za hrvatsko društvo poput gospodarskih i pravnih pitanja okupljajući eminentne stručnjake iz svih područja poput gospodarstva, poduzetništva, prava i drugih kako bi našli rješenja koja bi pomogla Hrvatskoj - izjavio je Josipović.

- Naš ulazak u Europsku uniju vidim kao krunu napora mnogih generacija koje su gradile Hrvatsku, a suradnja Hrvatske u ovom trenutku je ključna za cijelu Europu - dodao je.

Najčitanije iz rubrike