Novosti
HSP DR. A. STARČEVIĆ NEĆE U KOALICIJU

Ćorić: Iza Vrkića su Milanović i Borzan, podršku HSP-AS-a sigurno neće dobiti
Objavljeno 24. svibnja, 2013.

Vezani članci

POMIRLJIVI TONOVI ZAMIJENILI OŠTRU RETORIKU

Propao plan o stvaranju velike “antihadeesesbeovske” koalicije

OSIJEK - HSP dr. Ante Starčević neće sudjelovati u koaliciji protiv HDSSB-a i sigurno neće dati podršku Ivici Vrkiću u Osijeku - poručio je jučer Pero Ćorić, glavni tajnik te stranke.

- Neprihvatljivo nam je da netko očekuje potporu HSP-a dr. Ante Starčević ako iza njega stoje Biljana Borzan i premijer nesposobne vlade Zoran Milanović, koji je za našu predsjednicu Ružu Tomašić rekao da je elementarna nepogoda. Gdjegod postoji i njegova sjena, tu nema mogućnosti za suradnju s nama i takvi nikada, ni najmanje, ne mogu računati na potporu HSP-AS-a. Upravo zbog toga Ivici Vrkiću sigurno nećemo dati podršku, jer iza njega stoje Milanović i Borzan. Takva odluka nije rezultat političke trgovine, nego želje za dosljednim provođenjem politike koju smo zacrtali - poručio je jučer Ćorić.

Dodao je da nova osječka vlast treba raditi u interesu građana te da je uvjeren da nakon drugoga kruga izbora to neće biti stranka Zorana Milanovića i Biljane Borzan, jasno se odredivši spram ishoda. Završni cilj HSP-AS-a je, kako kaže, smijeniti “nesposobnu i antikršćansku vlast na čelu s Milanovićem”.

“HSP-AS zajedno s partnerima ima svoga kandidata za osječko-baranjskog župana te kandidate za gradonačelnike Đakova i Belog Manastira. S tim partnerima imamo i šansu za pobjedu naših kandidata u utrci za gradonačelnike Vukovara, Vinkovaca, Županje i Slavonskog Broda. U drugom krugu dat ćemo svoj koalicijski doprinos i učiniti sve kako bi oni pobijedili”, rekao je Ćorić, ponovivši da to nikako ne znači da će u Osijeku sudjelovati u “antihadeesesbeovskoj” koaliciji.

Zaključuje da se HSP-AS, zato što “vjerodostojno provode svoj program i politički svjetonazor”, prometnuo u petu stranku po snazi u državi. Time su, kaže, ostvarili svoje političke ciljeve za ovu godinu, no ostaju vjerni konačnom cilju: “Mi želimo domoljubno, demokršćansko pravaško ujedinjenje”. U tom kontekstu, zaključuje Ćorić, računa na HDZ, HSS/BUZ, ali i HDSSB. I.Bošnjak

Glavaš je nepravedno zatočen

Ćorić se osvrnuo i na osnivača HDSSB-a Branimira Glavaša rekavši da je nepravedno zatočen u zatvoru. “Za našu stranku on je hrvatski vitez i to što mu se događa je neprihvatljivo. Glavaš je dao nemjeriv doprinos obrani Slavonije i cijele Hrvatske. Kada iziđe, imat će utjecaj na hrvatsku i slavonsku političku scenu, gdje će sigurno naći svoje mjesto”, istaknuo je Ćorić.

Možda ste propustili...

SAŠA ŠPIRANEC UGLEDNI VINSKI STRUČNJAK

Graševina - lokomotiva koja će vući sve sorte

IVAN ANUŠIĆ ŽUPAN OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE

Sigurno i hrabro u nove izazove

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana