Regija
TREĆE KOLO CROATIA CUPA

U Kneževim Vinogradima 50 jahača iz 20 konjičkih klubova
Objavljeno 24. svibnja, 2013.

KNEŽEVI VINOGRADI - Približno 50 grla i isto toliko jahača iz 20 hrvatskih konjičkih klubova nastupit će sutra (subota, 25. svibnja) u 3. kolu Croatia cupa u daljinskom jahanju, koje u Kneževim Vinogradima organizira KK Hercules iz Čeminca uz pomoć KK Osijek. Planirane su tri utrke, na 38, 69 i 89 kilometara. Što se posljednje tiče, uvrštena je u takozvanu CEN1 katergoriju, čiji se sudionici mogu plasirati na međunarodna konjička natjecanja. Start i cilj utrka je ribnjak u blizini SRC-a Bazeni, a staza vodi oko cijelih Kneževih Vinograda.

- Predviđena su tri starta, u 7, 9 i 10 sati, a proglašenje pobjednika planirano je za 18 sati - ističe Viktorija Bulić, predsjednica KK Hercules, i sama sudionica natjecanja u CEN1 kategoriji.

Pobjednik u spomenutoj kategoriji na dar će dobiti približno 2.000 eura vrijednog arapskog konja, uzgojenog u ergeli Čađavica.

Organizator nije zaboravio ni na posjetitelje, za koje je priređen šarolik program uz bogatu gastroponudu. Ovo je, kažu organizatori, prvo konjičko natjecanje te vrste u Baranji, a cilj mu je, osim promidžbe ovog sporta, predstaviti ovdašnje turističke potencijale, posebice one u okolici Kneževih Vinograda.

- Ovdje su predivni tereni s kojima želimo upoznati širu hrvatsku javnost. Osim toga, ljubiteljima konjičkog sporta ostat će obilježene staze koje mogu poslužiti u turističke svrhe - poručuju iz KK Hercules. I.Getto

Pobjednik u CEN1 kategoriji dobit će oko 2.000 eura vrijednog arapskog konja

Možda ste propustili...

9. OBRTNIČKO-GOSPODARSKI SAJAM

Predstavit će i kovački zanat

OPĆINA: OBAVIJEST, OPOMENA PA KAZNA

Za zapuštene okućnice kazne od 300 do 1300 €

Najčitanije iz rubrike