Regija
VULGARNE GRUPE NA FACEBOOKU

2.500 posjetitelja “lajkalo“ sramoćenje
Vinkovčanki koje autor naziva “kur..ma”
Objavljeno 23. svibnja, 2013.
Objavljeno je više od 20 fotografija djevojaka uz velik broj prostačkih komentara

VINKOVCI – Vulgarne grupe otvorene na Facebooku na kojima su tinejdžerice izložene sramoćenju i javnom linču uzimaju sve više maha.

Podsjetimo, prije desetak dana Županjce je šokirala grupa pod nazivom Kurve županjske s objavljenim fotografijama i imenima djevojaka iz Županje i okolice, uglavnom maloljetnica, koje su izvrgnute ponižavanju, ismijavanju i vrijeđanju na najvulgarniji način. Nakon reakcije policije grupa je uklonjena s 'Fejsa'. No, i dalje je ostala aktivna ona pod nazivom Najveće kurve u Županji čiji je autor uputio poziv svim zainteresiranim posjetiteljima profila da zajedno “povećaju popularnost već poznatim kurvama i kurvicama koje same očito ne mogu dosegnuti nivo popularnosti koji žele.” Pojavila se informacija da su autorice uklonjene stranice dvije djevojke iz Županje. I dok javnost, posebice oštećene djevojke i njihove obitelji, nestrpljivo čeka rezultate policijske istrage i otkrivanje identiteta osoba ili više njih koje stoje iza toga, u susjednim Vinkovcima najposjećenija facebook-stranica posljednjih je dana upravo ona pod nazivom - Vinkovačke kurve.

Na njoj je objavljeno više od 20 fotografija djevojaka uz velik broj prostačkih komentara. Grupa koja je otvorena 4. svibnja u čijem zaglavlju stoji “Da kurve svijetle, Vinkovci bi bili Las Vegas“ naišla je na iznimno veliki interes posjetitelja i do sada je prikupila oko 2.500 “lajkova“. Djevojke su pribijene na stup srama, a kolika šteta im je nanesena i kakve će posljedice tek imati činjenica da su javno obilježene najbolje govori iskustvo jedne od njih koja kaže da već danima pije tablete za smirenje, a sve češće ima i suicidne misli.

– Užasan je osjećaj kada upiru prstom u tebe i smiju ti se u lice, dobacuju prostačke komentare i traže broj mobitela za “narudžbe“. Povukla sam se u sebe, osjećam se tako prljavo i najradije bih da me nema - priznaje očajna djevojka.

Policijski službenici PU vukovarsko-srijemske, doznajemo od glasnogovornice Marijane Maje Barbarić, zaprimili su više dojava građana koje se odnose na objavu fotografija mlađih ženskih osoba s uvredljivim komentarom na društvenoj mreži Facebook.

- U tijeku je kriminalističko istraživanje nakon kojeg će biti obaviješteno nadležno državno odvjetništvo, ovisno o utvrđenim činjenicama, a moguće oštećene osobe su upoznate s načinom progona počinitelja kaznenih djela protiv časti i ugleda. Policijski službenici također prate trendove te se educiraju u dijelu koji je neophodan za kvalitetan rad i zaštitu djece i maloljetnika na internetu - ističe Barbarić.M.Lešić Omerović

Možda ste propustili...

DOK SE ČEKA PRIMOPREDAJA OBNOVLJENE ZGRADE

Sud dvorište želi urediti u parking, dobiva nova vozila

PROJEKT ZA RASTEREĆENJE RODITELJA

Traže 50.000 € za dječje aktivnosti

Najčitanije iz rubrike