Regija
KOALICIJA HDZ-A S NEZAVISNIM GRIGIĆEM?

Županja: HDZ izgubio dva vijećnika, HDSSB ušao u Gradsko vijeće
Objavljeno 22. svibnja, 2013.

ŽUPANJA – Iako je bio vrlo blizu pobjede u prvom krugu osvojivši 45,36 posto glasova, gradonačelnik Davor Miličević (HDZ) po treći mandat ide u drugi krug protiv kandidata koalicije SDP-HNS-HSU Željka Džoića.

Što se tiče Gradskog vijeća, od 17 mandata, koalicija HDZ-BUZ osvojila je osam, četiri vijećnika dobila je Lista SDP-HNS-HSU, po dva mandata osvojili su koalicija PSS-HSP AS te HDSSB, a jedno je mjesto dobila Lista grupe birača Ivana Grigića. U odnosu prema rezultatima 2009., HDZ je izgubio dva vijećnika, SDP jednog, PSS i HNS zadržali su dosadašnji broj mandata, a najveći uspjeh na ovim izborima ostvario je HDSSB, koji prvi put ulazi u Gradsko vijeće. Nositelj Liste HDSSB-a Darko Lorger ne krije zadovoljstvo.

– Prešli smo 10 posto i za Gradsko vijeće i za gradonačelnika i to je odličan rezultat. Do sada HDSSB u Županji nije participirao u vlasti, a sada smo dobili dva vijećnika. Bit ćemo konstruktivna oporba i vjerujem da ćemo opravdati povjerenje - rekao je Lorger.

S obzirom na to da ni jedna kandidacijska lista nije osvojila natpolovičnu većinu, najrealnije pretpostavke za formiranje većine ima HDZ, no to će ovisiti i o rezultatima izbora za gradonačelnika. U slučaju Miličevićeve pobjede, realno je očekivati koaliciju HDZ-a s nezavisnim vijećnikom Ivanom Grigićem, koji bi bio jezičak na vagi.Zanimljivo je i to što će u novom sazivu Gradskog vijeća, i to, prema svemu sudeći u opoziciji, biti i njegov brat Đuro Grigić, koji je osvojio mandat na Listi HDSSB-a. M. Lešić Omerović

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike