Regija
UDRUGA RATARA PODIGLA KAZNENU PRIJAVU:

Gradonačelnik Donjeg Miholjca Viduka
je pogodovao kod natječaja za zemlju
Objavljeno 21. svibnja, 2013.

DONJI MIHOLJAC - Udruga ratara Osječko-baranjske županije predala je kaznenu prijavu DORH-u protiv gradonačelnika Donjeg Miholjca Stjepana Viduke, navodi se u priopćenju kojeg je potpisao predsjednik Viktor Pfeifer.

- Udruga ratara predala je DORH-u kaznenu prijavu protiv gradonačelnika Donjeg Miholjca, u kojoj ga se tereti za pogodovanje pojedincu prilikom natječaja za dodjelu zemlje, stjecanje protupravne imovinske koristi i nezakonito zapošljavanje prema političkim kriterijima. Tijekom mandata ukrao je pravo domaćem stanovništvu na zakup i otkup državnog poljoprivrednog zemljišta, jer je zemlju dodijelio OPG-u Nedjeljka Mihalja iz Našica i njegovim sestrinskim tvrtkama. Gradonačelnik se izjasnio kako će Mihalj pridonijeti razvoju grada, no činjenica je da je doprinos bio usmjeren jedino na gradonačelnika - navodi se.

Terete ga i za “zapošljavanje radnika bez natječaja, prema političkim kriterijima - izmišljajući radna mjesta za iste, a ugovori o djelu za bivše umirovljene djelatnice smišljeni su kako bi mu one odradile predizbornu kampanju.”

- Smatramo da su gradonačelnik i suradnici dužni ponašati se u skladu s funkcijom koju obnašaju i da lokalna vlast nije njihov privatni poligon za demonstraciju moći i stjecanje osobne koristi. Ovom prijavom traži se izuzeće istražitelja Županijskog državnog odvjetništva, koji su bili upoznati s većinom navoda, a nisu ništa poduzeli - zaključuje se u zahtjevu ratara.

Prozvani Viduka odbacuje optužbe rekavši kako je “cijela priča konstruirana i usmjerena na osobnoj razini, te da je predsjednik Udruge zapravo trgovac i ugostitelj čije se ime nalazi na Linićevoj listi srama najvećih poreznih dužnika.”

- Odluku o raspodjeli poljoprivrednog zemljišta ne donosi gradonačelnik, nego Gradsko vijeće, koje je odluke donijelo jednoglasno, smatrajući da su one najbolje za grad i uzimajući u obzir činjenicu da gospodin Mihalj u svojim tvrtkama zapošljava 250 radnika, što je u današnje vrijeme visoke stope nezaposlenosti zasigurno važnije za naše građane od nezasitnih apetita pojedinaca - prokomentirao je gradonačelnik, dodajući da će u cilju obrane svoje časti, Grad podnijeti kaznenu prijavu protiv Udruge zbog neosnovanih i neutemeljenih optužbi.L.Aničić

Stjepan Viduka

gradonačelnik Donjeg Miholjca

Odluku o raspodjeli poljoprivrednog zemljišta ne donosi gradonačelnik, nego Gradsko vijeće

Možda ste propustili...

SVEČANA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA

Priznanja darivateljima

ĐAKOVČANI LJUTITI

Sve više auta vozi korzom

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SVAKE GODINE SVE GORE

Prasadi za prodaju - nema

2

ĐAKOVČANI LJUTITI

Sve više auta vozi korzom

3

VRATILE SE RODE, DOČEKAO IH SNIJEG

Snijeg 1978. godine padao i 12. svibnja