Regija
UDRUGA RATARA PODIGLA KAZNENU PRIJAVU:

Gradonačelnik Donjeg Miholjca Viduka
je pogodovao kod natječaja za zemlju
Objavljeno 21. svibnja, 2013.

DONJI MIHOLJAC - Udruga ratara Osječko-baranjske županije predala je kaznenu prijavu DORH-u protiv gradonačelnika Donjeg Miholjca Stjepana Viduke, navodi se u priopćenju kojeg je potpisao predsjednik Viktor Pfeifer.

- Udruga ratara predala je DORH-u kaznenu prijavu protiv gradonačelnika Donjeg Miholjca, u kojoj ga se tereti za pogodovanje pojedincu prilikom natječaja za dodjelu zemlje, stjecanje protupravne imovinske koristi i nezakonito zapošljavanje prema političkim kriterijima. Tijekom mandata ukrao je pravo domaćem stanovništvu na zakup i otkup državnog poljoprivrednog zemljišta, jer je zemlju dodijelio OPG-u Nedjeljka Mihalja iz Našica i njegovim sestrinskim tvrtkama. Gradonačelnik se izjasnio kako će Mihalj pridonijeti razvoju grada, no činjenica je da je doprinos bio usmjeren jedino na gradonačelnika - navodi se.

Terete ga i za “zapošljavanje radnika bez natječaja, prema političkim kriterijima - izmišljajući radna mjesta za iste, a ugovori o djelu za bivše umirovljene djelatnice smišljeni su kako bi mu one odradile predizbornu kampanju.”

- Smatramo da su gradonačelnik i suradnici dužni ponašati se u skladu s funkcijom koju obnašaju i da lokalna vlast nije njihov privatni poligon za demonstraciju moći i stjecanje osobne koristi. Ovom prijavom traži se izuzeće istražitelja Županijskog državnog odvjetništva, koji su bili upoznati s većinom navoda, a nisu ništa poduzeli - zaključuje se u zahtjevu ratara.

Prozvani Viduka odbacuje optužbe rekavši kako je “cijela priča konstruirana i usmjerena na osobnoj razini, te da je predsjednik Udruge zapravo trgovac i ugostitelj čije se ime nalazi na Linićevoj listi srama najvećih poreznih dužnika.”

- Odluku o raspodjeli poljoprivrednog zemljišta ne donosi gradonačelnik, nego Gradsko vijeće, koje je odluke donijelo jednoglasno, smatrajući da su one najbolje za grad i uzimajući u obzir činjenicu da gospodin Mihalj u svojim tvrtkama zapošljava 250 radnika, što je u današnje vrijeme visoke stope nezaposlenosti zasigurno važnije za naše građane od nezasitnih apetita pojedinaca - prokomentirao je gradonačelnik, dodajući da će u cilju obrane svoje časti, Grad podnijeti kaznenu prijavu protiv Udruge zbog neosnovanih i neutemeljenih optužbi.L.Aničić

Stjepan Viduka

gradonačelnik Donjeg Miholjca

Odluku o raspodjeli poljoprivrednog zemljišta ne donosi gradonačelnik, nego Gradsko vijeće

Možda ste propustili...

NASTAVAK DRŽAVNOG LIDRANA - DOMAĆIN VINKOVAČKA GIMNAZIJA

Svoje umijeće u literarnom, dramskom i novinarskom radu pokazuju srednjoškolci

NA KROVOVE POGONA POSTAVLJENA SUNČANA ELEKTRANA, JEDNA OD NAJVEĆIH U SLAVONIJI I BARANJI

Grad-Export na struji će godišnje uštedjeti 140.000 eura

Najčitanije iz rubrike