Regija
ŽUPANJSKA POSAVINA

Načelniku Šestiću rukavicu
bacila žena - Milena Kašovski
Objavljeno 22. svibnja, 2013.

ŽUPANJA – Od osam općina u županjskoj Posavini, samo su dvije načelnike dobile “na prvu“ - Gradište i Cerna, gdje su Srećko Papac i Goran Begović pobijedili u prvom krugu. Svi ostali aktualni načelnici, koji su bili uvjereni u pobjedu, za novi će se mandat morati izboriti u drugom krugu.

Dugogodišnjem načelniku Vrbanje Ivici Sepu (HDZ) račune je pomrsio ambiciozni HSLS-ovac Goran Ducić, a aktualnom gunjanskom čelniku Vladimiru Crnovu fotelju će 2. lipnja pokušati preuzeti kandidat koalicije SDP-BDSH-HNS-HSLS Hrvoje Lucić. Ni Andrija Juzbašić (HSS) protekle nedjelje nije uspio još jednom potvrditi svoj stutus, a u bitku za načelnika općine Bošnjaci kreće s dojučerašnjim koalicijskim partnerom Ivicom Majstorovićem (HDZ).

Dugogodišnjem čelniku Drenovaca Jakši Šestiću (HDZ) za deset dana na izborima za općinskog načelnika suprostavit će se žena - Milena Kašovski, kandidatkinja koalicije SDP-HSU-HNS. Aktualnom načelniku Štitara Marku Bikiću (HDZ) za petama je HSS-ovac Zoran Dominković. Iako je bio uvjeren da će uvjerljivo pobijediti već u prvom krugu, Josipu Krniću (SDP) u pohodu na još jedan mandat na čelu Babine Grede, ali ovaj put pofesionalni, a ne više volonterski kao do sada, suprostavit će se HDZ-ovac Marko Mrkonjić.(M.L.O.)

Možda ste propustili...

USPJEŠNA SURADNJA GRADA I NAŠIČKE RAZVOJNE AGENCIJE NARA

Osigurano 1,64 milijuna € za projekte

Najčitanije iz rubrike