Sport
SUKOB BIVŠIH PRVOTIMACA OSJEČKOG PRVOLIGAŠA

Ivica Šimunec, otac mladog Osijekovog igrača, napao trenera juniora Kuleševića
Objavljeno 20. svibnja, 2013.
Šimunec: Nisam smio tako postupiti, ali mi je jednostavno pukao film

OSIJEK - Nema mira u Gradskom vrtu. Ovaj put riječ je o vrlo ozbiljnim i osjetljivim stvarima. Nakon juniorskog susreta Osijeka i Lokomotive (3:1) u subotu je došlo do fizičkog napada na trenera juniorske momčadi Ivicu Kuleševića. Njega je napao Ivica Šimunec, nekadašnji Osijekov prvotimac, čiji sin Andrej igra za juniorsku momčad bijelo-plavih. Zbog čega je došlo do tog nemilog događaja između dvojice dojučerašnjih suigrača, teško je dokučiti. Napadnuti Ivica Kulešević ispričao je svoj dio priče.

- Doista ne znam zbog čega je Šimunec tako postupio. Čim sam izišao iz kafića u sklopu dvorane Gradski vrt, on me je napao, prvo verbalno, a zatim je i nasrnuo na mene, udarivši me nekoliko puta šakom u glavu, između ostaloga i na mjesto rane na glavi koju sam zaradio još tijekom igračke karijere u dresu NK Osijek. Nisam se branio, jer zbog te ozljede na glavi izbjegavam bilo kakve konfliktne situacije. Kasnije sam saznao da me prije toga tražio i kod kuće. Supruga mi je u drugom stanju, imam malu djecu i to je vrlo neugodna situacija. Cijeli sam slučaj prijavio policiji, bila je i Hitna pomoć. Što mogu reći nego da sam šokiran, kazao je Kulešević.

Ivica Šimunec pokušao je objasniti svoj nasilni čin.

- Svjestan sam da mi sve to nije trebalo. Nisam smio tako postupiti, ali mi je jednostavno pukao film, priznao je Šimunec, koji je potom ispričao nešto drukčiju priču.

- Nisam ga udarao šakama, nego sam mu udario dvije-tri pljuske. Krenuo je prema meni, unio mi se u lice i tada sam eksplodirao. To je bila samo kulminacija svega što se u posljednje vrijeme događa oko juniorske momčadi. Nije u pitanju samo moj Andrej, nego i ostali igrači. Kulešević se jako loše odnosi prema njima. Konstantno ih vrijeđa i omalovažava. Konkretno, za Andreja je govorio da ga se neopravdano gura u prvu momčad i neke stvari koje nisu za javnost. Valjda se umislio kada su ga počeli spominjati kao glavnoga kandidata za novog trenera prve momčadi. Znam da je taj moj postupak pogrešan, za što sam spreman snositi sve posljedice, ali jednostavno nisam više mogao podnositi to njegovo ponašanje, rekao je Šimunec.

Nezadovoljstvo roditelja u nogometu nije nikakva novost, ali sve treba imati svoje granice. Za bilo kakav oblik upotrebe tjelesnog nasilja nemoguće je imati smisleno objašnjenje. Za to postoji samo jedna stvar – osuda. Cijeli će taj slučaj, vrlo vjerojatno, epilog dobiti na sudu, ali ostat će mučna i upozoravajuća slika.

Iz Kluba jučer nitko nije želio službeno ništa reći, ali su za danas najavili očitovanje o tom ružnom događaju. D.Keler

Iz NK Osijek su najavili kako će se o nemilom događaju danas očitovati

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike