Regija
LIKEBOOK U VUKOVARU

Za milenijsku sliku zaplesalo petsto djece
Objavljeno 19. svibnja, 2013.

VUKOVAR – Drugi sajam knjiga – LikeBook 2013. – održan je na Trgu Republike, a izložbene štandove cijelog su dana sa zanimanjem obilazili mnogobrojni Vukovarci.

Početak je bio zajednički ples petstotinjak vukovarskih osnovnoškolaca, a potom su pozirali za milenijsku fotografiju Šime Strikomana, oblikujući glagoljski logotip Gradske knjižnice Vukovar. Strikoman je tako u Vukovaru napravio svoju 352. milenijsku fotografiju, među kojima je i pet vukovarskih, a jedna od njih – nastala prije nekoliko godina u perivoju Eltzova dvorca – uvrštena je u kalendar EU.

Prema riječima ravnateljice GKV-a Vlatke Surma Szabo, drugi LikeBook okupio je 26 nakladnika, koji su posjetiteljima ponudili oko 15.000 naslova po pristupačnim cijenama, sniženim i do 80 posto. Mnogi od njih su i donirali knjige za posebni, humanitarni štand, na kojem su Vukovarci, za samo 20 kuna, mogli kupiti poneku knjigu i tako se uključiti u akciju financiranja asistenata u nastavi za vukovarsku djecu s posebnim potrebama. Kako je istaknuto, projekt financiranja asistenata u Vukovaru provodi se već četvrtu godinu, a za njihov rad godišnje je potrebno 480.000 kuna. Na prvom LikeBooku s humanitarnog štanda prikupljena je godišnja plaća za jednog od desetak asistenata.

Za sajma organizirani su za Vukovarce, posebno za djecu, brojni popratni programi, poput predstavljanja knjiga, druženja s poznatim autorima, gastroscena, radionice stripa i grafita… Sajam je otvorio pomoćnik ministrice kulture Vladimir Stojsavljević, a i ove godine u ulozi organizatora bili su Gradska knjižnica Vukovar, Hrvatski radio Vukovar i Vukovarske novine.S.Butigan

Možda ste propustili...

U ORAHOVICI GOSTOVAO FRANCUSKI LIJEČNIK I HUMANITARAC SA SURADNICIMA

GDCK zahvalio dr. Cholatt-Namyju za donacije

JEDNODNEVNO HODOČAŠĆE NA OTOK KRK

Zahvala župljanima za pomoć u službi

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

VUKOVARCI OGORČENI ODLUKOM GRADSKIH VLASTI

Porušili platane, simbol Vukovara, zbog izgradnje trgovačkog centra

2

U BELOM MANASTIRU NOVI SUPERMARKET

Plodine su donirale 2600 eura ŠNK-u Baranja-Belje

3

15. OCJENJIVANJE MEDA NAŠIČKIH PČELARA

Godina slaba, ali je med kvalitetan