Sport
HRVOJE SEP PRED NOVIM IZAZOVIMA

Na EP u Minsk idem po medalju
Objavljeno 17. svibnja, 2013.

Vrbanjac Hrvoje Sep zadovoljan se vratio iz Kazahstana. Njegova momčad, Astana Arlans, krajem prošlog tjedna osvojila je naslov pobjednika Svjetske boksačke lige. U tome je i Hrvoje imao važnan utjecaj. U finalnom dvoboju, u kojem je Astana sa 6:5 svladala Ukrajine Otamans, pobijedio je Sergija Lapina i osvojio bitan bod za Astanu. Finalni dvoboj bio je vrlo dramatičan. Astana je tek u 11. borbi došla do trijumfa i svjetskog naslova.

- Bilo je jako lijepo, organizacija na visokoj razini, nastupali su kvalitetni boksači, osvajači odličja na olimpijskim medaljama, te svjetskim i europskim prvenstvima - rekao je Hrvoje, koji je o svojoj borbi naglasio:

- Mi smo se spremali za drugog boksača, Gvozdyka, ali za supasnika sam dobio Lapina. On je imao svih pet poraza u svjetskoj ligi, stoga su svi očekivali da ću imati lak posao. No riječ je o čvrstom i nezgodnom suparniku, koji je 15 centimetara viši od mene. Pokušao me držati na distanci, ali ja sam od prve minute krenuo u napad, nametnuo snažan tempo. Uspio mi je plan, moja pobjeda proglašena je najdominantnijom tijekom cijelog finala.

Astana je do naslova došla tek u 11. borbi?

- Trener Leonard Pijetraj i ja smo to i predviđali. U posljednjoj borbi domaći boksač Alibekov bio je vrlo motiviran, to mu je možda i najvažniji meč u karijeri, te je upisao pobjedu i donio nam naslov.

U Sarjarki Velodromeu, gdje su se održavali mečevi, bila je sjajna atmosfera?

- Okupilo se oko 10.000 gledatelja, koji jako cijene kad netko daje sve od sebe. Riječ je o vrlo zahvalnoj publici, koja nam se znala odužiti na uspješnom nastupu.

Sepu je ovo drugi naslov svjetskog momčadskog prvaka. Prije dvije godine to mu je pošlo za rukom nastupajući za Paris. Osim Hrvoja, član pobjedničke momčadi je i Filip Hrgović, no on nije nastupio zbog bolesti.

- Filipa je uhvatila prehlada i bolje da nije boksao kad nije bio sto posto spreman. Da je izgubio, nitko ga ne bi pitao za bolest.

Sep je u Svjetskoj ligi u karijeri imao 18 borbi, upisao je 13 pobjeda i pet poraza. Ove sezone mu je omjer 5-1. Iza njega je važno ostvarenje, ali ubrzo slijedi novi izazov. Krajem svibnja u Minsku počinje Europsko prvenstvo, na kojem će Sep braniti brončanu medalju koju je osvojio prije dvije godine u Turskoj.

- Idem na EP sa željom da obranim medalju. Cilj je vrlo jasan, no znam da me čeka težak posao. Prošli put sam, na putu do bronce, imao četiri borbe. Europsko prvenstvo čak je i teže od svjetskog, jako je mnogo izvrsnih boksača.

Kako će izgledati pripreme za EP?

- Posjetit ćemo kamp reprezentacije u Omišlju, ali želim naglasiti kako sam ja već duboko u pripremama. Naime, vrijedno sam se pripremao za finale Svjetske lige, a sad samo treba nastaviti i održati visoku razinu forme. I.Pezelj

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike