Crna kronika
POLICIJA ISTRAŽUJE INCIDENT

Srednja medicinska škola profesora prijavila policiji zbog diranja učenice
Objavljeno 16. svibnja, 2013.
Kako doznajemo, policija je ispitala i nekoliko drugih učenica osječke Srednje medicinske škole

OSIJEK – Srednja medicinska škola u Osijeku prijavila je policiji neprimjereno ponašanje jednog od svojih profesora prema učenici nižih razreda. Kako neslužbeno doznajemo, profesor je prijavljen jer je dirao jednu od učenica. Na koji način i što se zaista dogodilo za sada nismo mogli doznati jer nam je iz osječke policije samo potvrđeno da je škola prijavila slučaj te da je istraga u tijeku.

Od Nade Prlić, ravnateljice Medicinske škole Osijek, dobili smo samo kratku izjavu.

- Trenutno možemo samo potvrditi da se incident dogodio te da smo postupili u skladu s protokolom Vlade Republike Hrvatske - kratko je kazala ravnateljica.

Koliko je istine u cijelom slučaju te je li se doista dogodilo neprimjereno ponašanje provjerit će policijski istražitelji. Kako doznajemo, policija je ispitala i nekoliko drugih učenica osječke Srednje medicinske škole, a profesor trenutno nije na svom radnom mjestu. Nadoknađivanja sati neće biti, jer je na njegovo mjesto dovedena zamjena.

Neki naši sugovornici, koji su željeli ostati anonimni, i koji poznaju profesora, iznenađeni su cijelom situacijom i prijavom koja je uslijedila. Mahom su rekli da ne vjeruju da je dirao učenice, ali da policija svakako treba istražiti slučaj i, ovisno o rezultatu istrage, da ga se kazneno prijavi ili oslobodi sumnje.

Iz škole nam je rečeno da se čeka kraj istrage nadležnih tijela, te da će se nakon okončanja istrage poduzeti odgovarajući koraci.

Sandra LACIĆ

Na radno mjesto prijavljenog profesora dovedena je zamjena

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike