Osijek
SURADNJA SREDNJE ŠKOLE DALJ S EUROPSKIM ŠKOLAMA

Daljski srednjoškolci na "European school gala”
Objavljeno 16. svibnja, 2013.

Grupa učenika Srednje škole Dalj, među kojima i muška odbojkaška skupina, u pratnji ravnatelja Rajka Lukića, profesora tjelesne i zdravstvene kulture Siniše Borića i dvije profesorice te škole, boravila je u Italiji, u gradiću Montecatini Terme, u srcu Toscane. Profesorica Ivana Bertić kaže da je putovanje organizirano u sklopu manifestacije EU GALA 2013., koja se ove godine održala drugi put.

- European schools gala osmišljen je kao manifestacija koja spaja mlade Europljane radi promicanja umjetnosti, kulture, sporta i druženja. Tako je gradić Montecatini postao mjesto okupljanja i druženja srednjoškolaca iz tridesetak europskih zemalja. Prvi dan druženja bio je posvećen sportu pa su održani turniri u odbojci i malom nogometu. Drugog dana dodijeljene su medalje najsportašima te certifikati i zahvalnice za sudjelovanje, a potom je bio organiziran okrugli stol za nastavnike eTwinning u europskim školama. Dan smo zaokružili zajedničkim druženjem na zabavi uz osvježenje i zakusku koju su priredili učenici lokalne ugostiteljske škole. Treći dan učenici su imali priliku posjetiti tridesetak kilometara udaljenu Firencu te uživati u znamenitostima i atrakcijama te talijanske metropole - kaže Ivana Bertić.

Srednja škola Dalj bila je jedina škola iz Hrvatske koja je sudjelovala na manifestaciji u Italiji, a učenici su kazali da su im ovakva putovanja i druženja neponovljivo iskustvo.

- Ovakve i slične manifestacije odlična su prilika za uspostavljanje kontakata među europskim školama, za stjecanje novih prijateljstava, pa i poneku simpatiju. Troškove registracije i smještaja učenicima je osigurala škola, a troškove puta te sportsku opremu za naše odbojkaše Općina Erdut, kojoj zahvaljujemo na pomoći i podršci - kaže Ivana Bertić. D. Pejić

Najčitanije iz rubrike