Osijek
OGORČEN PRLJAVOM KAMPANJOM

Bubalo: Završimo izbore u prvom krugu, a sve što uštedimo uložit ćemo u vrtiće
Objavljeno 16. svibnja, 2013.

Gradonačelnik Krešimir Bubalo podnio je jučer preko svog odvjetnika tužbu za klevetu i naknadu štete u visini od 100.000 kuna protiv Osječanina Ivana Grbešića, potvrdio je jučer na izvanrednoj konferenciji za novinare.

Naime, Grbešić je 13. svibnja u emisiji “Vruća linija” Osječke televizije ustvrdio da je u vrijeme dok je bio zaposlenik trgovine Gorenje izdao račun za perilicu za rublje na tvrtku Športski objekti, a da je potom bila prevezena u Vodeničku ulicu u Donjem gradu, na gradonačelnikovu adresu. Tu je priču Grbešić istoj televizijskoj kući ponovio i dan poslije.

- Zgrozio sam se nad tako prljavom kampanjom i lažima. Osobno sam povrijeđen kao čovjek, ovo prelazi sve granice, histerija određenih struja dotaknula je dno dna. Stoga sam odmah angažirao odvjetnika i ovaj put ne prihvaćam nikakvu ispriku, već ću s tužbom za klevetu, u kojoj tražim kaznenu raspravu i predlažem kaznu od 150 dnevnih dohodaka, ići do kraja. Neka mu njegovi nalogodavci sada i plate jer ću ga sudskim putem progoniti do kraja. Također, pozivam građane da pomognu da izbornu utrku završimo u prvom krugu, jer će tako Grad Osijek uštedjeti do dva milijuna kuna, a s ovog mjesta obećavam da ćemo taj novac uložiti u osječke dječje vrtiće - poručio je jučer gradonačelnik Bubalo.

N. Z. Eberhard

ŠIŠLJAGIĆ PODSJETIO NA PRLJAVU KAMPANJU PROTIV NJEGA 2009.

Na prljavu medijsku kampanju osvrnuo se i Vladimir Šišljagić, koji je podsjetio kako je prije četiri godine proživljavao isto kada je HDZ po nalogu Tomislava Ivića i Jadranke Kosor javnost obmanjivao lažima da je dr. Šišljagić u vrijeme granatiranja Osijeka uhićen u Bijeloj vojarni te da je sam sudjelovao u granatiranju grada. “I tada su laži plasirali preko Osječke televizije. Riječ je o histeričnoj medijskoj harangi koja dolazi iz čepinske tvornice zla, a propagandna im je mašinerija slična onoj Goebelsa. No treba znati da je Osječka televizija nastala kriminalnim novcem crnih fondova”, poručio je Šišljagić.

Najčitanije iz rubrike